De la 1 iunie se redeschid terasele şi plajele
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, după o şedinţă la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi cu mai mulţi miniştri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Conform declaraţiilor preşedintelui, după 1 iunie nu va mai fi nevoie de declaraţie pentru a ieşi din localitate, vor fi deschise terasele şi plajele.
Declaraţia preşedintelui Klaus Ioannis:
 
„Am avut o şedinţă destul de lungă, am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun. Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă: atenţie, atenţie, atenţie!
 
În ceea ce priveşte măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Din 1 iune, câteva activităţi vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale şi aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanţă, maxim 4 persoane la o masă şi în acest fel lucrurile vor fi sub control.
 
De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici e nevoie de păstrarea distanţei de 2 metri între scaunele de plajă. 
 
Va fi reluat transportul internaţional rutier şi feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar aşezaţi pe scaune în funcţie de restricţii şi triaj epidemiologic. 
 
Deplasările în afara localităţii, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declaraţie. În ce priveşte competiţiile sportive, se vor putea relua competiţiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat preşedintele.
 
 
Foto:Bistro Deluxe Ploiesti