Danube Engineering Hub - ambasador activ la Pan-European Hackathon în scopul depăşirii provocărilor societale legate de coronavirus
 
Comisia Europeană - în strânsă colaborare cu statele membre ale UE - va găzdui un hackathon pan-european pentru a conecta societatea civilă, inovatorii, partenerii şi cumpărătorii din toată Europa pentru a dezvolta soluţii inovatoare pentru coronavirus.
Hackathonul, condus de Consiliul European pentru Inovaţie, va avea loc în zilele de 24, 25 şi 26 aprilie şi este structurat în jurul categoriilor de probleme care au nevoie de soluţii pe termen scurt în legătură cu sănătatea populaţiei, continuitatea afacerilor, munca la distanţă, educaţie socială şi  coeziune politică.
Clusterul Danube Engineering Hub, partener activ al acestui eveniment european, invită pe oricine este interesat să se înscrie pe pagina website a evenimentului (https://euvsvirus.org/).  
Evenimentul poate fi urmărit prin următoarele canale:
Download visuals: Flyer and Twitter Banner
Twitter hashtags: #EUvsVirus; #HacktheCrisis; #EUSolidarity; #StrongerTogether; #TogetherWeCan
Instagram: instagram.com/EUvsVirus 
Scopul evenimentului european este de a dezvolta colaborări prin proiecte şi între regiuni şi de a schiţa şi testa soluţii care răspund nevoilor comunităţilor locale.
Această acţiune se face cu implicarea consorţiului Wallachia Hub şi facilitează conexiunile cu utilizatorii finali oferind acces investitorilor, fundaţiilor precum şi acces la alte oportunităţi de finanţare din întreaga Comisie Europeană a declarat Costin Trandafir, preşedintele clusterului Danube Engineering Hub.
Ne bucurăm că la acest eveniment mediul academic este bine implicat prin Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, parte constituantă a consorţiului Wallachia Hub şi a clusterului Danube Engineering Hub. Prin participarea la acest eveniment vor fi angrenaţi profesori, studenţi, absolveţi, precum şi firmele membre ale clusterelor din Wallachia Hub, a declarat Irina Gabriela Rădulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice.
 
Sursa:Comunicat de presa Danube Engineering Hib