Ordonantele militare 5 si 6 au fost publicate in Monitorul Oficial

Ordonanţele Militare 5 şi 6 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 au fost publicate în Monitorul Oficial, Partea I.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis, luni seara, Ordonanţa Militară numărul 5, care prevede că se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 31 martie 2020, ora 18,00.

Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Italia şi din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 6 aprilie 2020.

Potrivit Ordonanţei militare, aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

Tot luni seară, ministrul de Interne a anunţat şi emiterea Ordonanţei Militare numărul 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe formate din opt comune.

De asemenea s-a stabilit o zonă de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Zona de carantină va fi formată din municipiul Suceava şi comunele Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

Ordonanta Militara nr. 5 poate fi descarcata de AICI

Ordonanta Militara nr. 6  poate fi descarcata de AICI

Sursa:http://www.romania-actualitati.ro/ordonantele_militare_5_si_6_publicate_in_monitorul_oficial_covid_19-136956

Foto cu caracter ilustrativ