Transport gratuit pentru elevi in  anul 2020-2021
Potrivit unui anunţ al Ministerului Educatiei, elevii vor avea transport gratuit pentrul anul 2020-2021. În anul 2020-2021 se va rezolva problema transportului pentru elevi. Aceştia vor circula gratis, atât în localităţile de domiciliu, cât şi în afara lor.
 
Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a anunţat că elevii vor avea în anul 2020-2021 transport gratuit. Marţi, la sediul ministerului, a avut loc o întâlnire de lucru convocată de Monica Anisie argumentând că sunt copiii care îşi riscă viaţa făcând autostopul ca să ajungă la ore. De asemenea, sunt elevi care abandonează şcoala pentru că abonamentul lunar este scump, şi nu li se decontează integral, iar părinţii nu au o situaţie financiară bună.
 
După trei ore de dezbateri, la care au participat şi reprezentaţi ai ministerelor Economiei şi Finanţelor, aceştia au promis că elevii vor avea transport gratuit. Profesorul Monica Anisie s-a angajat ca, în termen de 30 de zile, să rezolve problema transportului şcolar, printr-o ordonanţă de urgenţă şi o hotărâre de guvern. Iar apoi să facă un proiect de act normativ, prin care elevii să circule gratuit, doar pe baza carnetului de note, vizat de şcoală.
Sursa:http://stirileproprahova.ro/