ALEGERI  PREZIDENŢIALE 2019 (TURUL 1 ),  DESFĂŞURAT ÎN JUDEŢUL PRAHOVA, ÎN CONDIŢII DE SIGURANŢĂ

 
                                                                                                             COMUNICAT IJP PRAHOVA  
 
Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale au luat toate măsurile, potrivit competenţei, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru derularea în condiţii optime a procesului electoral. 
 
Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino”  Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploieşti, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia, precum şi alte structuri judeţene ale M.A.I.), au desfăşurat misiuni pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.  
 
Pe parcursul desfăşurării procesului de votare, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au fost primite mai multe sesizări, referitoare la posibile suspiciuni de fraudă la vot, împiedicarea dreptului la vot sau consum de băuturi alcoolice în apropierea secţiei de votare, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. 
 
Aceste sesizări au fost verificate cu celeritate de către echipele operative constituite în acest sens, însă nu s-au confirmat. 
 
De asemenea, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale pentru alertare falsă a echipelor de intervenţie la evenimente sesizate prin SNUAU 112, în aceste cazuri nefiind justificată necesitatea intervenţiei. 
 
În aceeaşi zi, a fost primită o sesizare scrisă, referitoare la o posibilă faptă de corupere de alegători, aceasta fiind înregistrată în rândul cauzelor penale, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.  
 
Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care au fost organizate secţii de votare, înlăturând disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor, astfel încât, pe parcursul procesului electoral, nu au fost înregistrate evenimente negative. 
 
Totodată, jandarmii au întreprins toate măsurile necesare, astfel încât, activitatea în cadrul Biroului Electoral Judeţean Prahova cât şi  transportul buletinelor de vot, după încheierea procesului de votare, s-au desfăşurat în condiţii de siguranţă. 
 
Misiunile de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă pe parcursul alegerilor prezidenţiale vor continua şi în perioada următoare, fapt pentru care recomandăm cetăţenilor să respecte legislaţia electorală şi regulile de convieţuire socială şi să sesizeze orice încălcare a legislaţiei la numărul unic de urgenţă 112 sau celui mai apropiat reprezentant al M.A.I.  

Foto cu caracter ilustrativ