ALERT NEWS.O minora a fost rapita.Daca o vedeti sunati la 112
În urmă cu aproximativ 30 minute, IJP Prahova prin Poliţia Romană a emis în spaţiul public o ALERTĂ DE RĂPIRE MINORI.
 
O minoră în vârstă de 13 ani, din com. Vultureni, jud. Cluj Napoca a fost răpită de un tânăr în vârstă de 27 ani.
 
Poliţiştii fac apel la cetăţeni, în cazul în care văd minora sau suspectul de răpire să sune URGENT LA 112.
 
Update.
 
În cursul după amiezii de ieri (duminica), în jurul orei 18.00, mama tinerei a sesizat poliţia, spunând poliţiştilor ca faţa acesteia a fost răpită, minoră fiind luată cu forţa dintr-o maşină.
Răpirea fetei, ar fi avut loc în jurul orei 16.00, atunci când unchiul fetei, ar fi oprit o maşina în care se afla minoră în vârstă de 13 ani, a deschis una dintre portiere a luat-o cu forţa, apoi a dispărut.
 
De ieri până azi, fata sau suspectul de răpire, nu au fost găsiţi, autorităţile au declanşat sistemul naţional” Alertă răpire copil”, cei doi sunt căutaţi în toată ţara.
 
„ALERTĂ RĂPIRE COPIL!” este un mecanism de acţiune complementar activităţilor pe care Poliţia şi Parchetul le desfăşoară în cazul dispariţiilor de copii, fiind utilizat numai în situaţii de răpiri sau dispariţii care pun în pericol viaţa sau sănătatea copilului.
 
COMUNICAT POLITIA ROMANA :
O fată de 13 ani, din comuna Vultureni, judeţul Cluj, a plecat de acasă la data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, iar de atunci este de negăsit.
Dacă o vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi gratuit 112 pentru a anunţa imediat Poliţia!
La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 17.50, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că minora Puica Daria Maria, în vârstă de 13 ani, din satul Băbuţiu, comuna Vultureni, judeţul Cluj, a plecat de acasă şi nu a mai revenit.
Imediat după apel, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au demarat cercetările, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că minora a fost abordată de un bărbat de 27 de ani, rudă cu aceasta, care i-a cerut să îl însoţească, ambii plecând într-o direcţie necunoscută.
Imediat, au fost mobilizaţi poliţişti din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj şi Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, sprijiniţi de un câine de urmă, care au demarat acţiuni de căutare în zonă.
Semnalmentele minorei: înălţime aproximativ 150 cm, circa 40-45 de kg, ochi căprui, păr şaten, constituţie atletică. La momentul dispariţiei purta pantaloni de tip colanţi, negru cu gri, model zebrat, tricou negru cu model floral (trandafir), în picioare avea pantofi sport. Semnalmentele bărbatului: 170 cm, ten măsliniu, constituţie slabă, aproximativ 70 – 75 kg.
La momentul plecării cu minora, acesta ar fi purtat îmbrăcăminte sport, posibil trening de culoare verde.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului.
Cetăţenii care pot furniza orice informaţii despre persoana dispărută sunt rugaţi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!