Şocant ! O fetiţă de 8 ani a fost  luată cu forţa de lângă familia care a crescut-o
Conform www.gorj-domino.ro, o fetiţă în vârstă de 8 ani, din localitatea Baia de Aramă (judeţul Mehedinţi), a fost luată cu forţa (de autorităţi), de la familia care a crescut-o, micuţa fiind dată spre o adopţie (contrtoversata) unei familii din Craiova, dar care locuieşte în SUA.
În dimineaţa zilei de vineri (n.r. azi), mascaţii împreună cu un procuror si un executor judecatoresc au luat cu forţa fetiţa de lângă asistenţii sociali care au crescut-o în bune condiţii, timp de 7 ani.
 
Potrivit presei locale, fetiţa se numeşte Sorina şi a fost iubită de "părinţii " săi.
 
Imagini şocante şi revoltătoare.
"Tatăl " fetiţei a postat o filmare pe facebook (vezi video AICI) , cu modul brutal în care a fost luat fetiţa, iar sute depersoane au reacţionat negativ, aceştia cerând clarificarea situaţiei şi verificare modului de adopţie a micuţei.
În filmare (atenţie scene cu impact emoţionant) se vede cum Sorina se ţine strâns de "mama"  şi spune "Mami, nu vreau să plec ".
 
Vândută pentru organe?
Conform ziaristul gorjean Narcis Daju, acesta a scris pe pagina sa de facebook), că ar exista informaţii precum fetiţa aar fi compatibilă pentru un transplant de rinichi.
 
„Există indicii că fetiţa a fost cerută insistent de familia din SUA pentru a i se preleva organe...
 
 
ASTFEL, PE LÂNGĂ TESTELE OBIŞNUITE DE SĂNĂTATE, FETIŢEI I S-AU FĂCUT ŞI TESTE DE COMPATIBILITATE! 
EXISTĂ INFORMAŢII CONFORM CĂRORA UNUL DINTRE COPIII FAMILIEI DIN SUA ARE URGENTĂ NEVOIE DE UN RINICHI!!!
 
În cadrul vizitelor făcute în perioada de adaptare, americanii au spus că li se cuvine Sorina pentru că au plătit 30.000 de dolari ca să ajungă la ea!!!
 
Rog divele şi divii din presa centrală să înţeleagă că acest caz , şi adevărul sunt mai importante decât şampania şi caviarul cu care se-ndoapă ei pe la recepţiile Ambasadei SUA”.
Tatăl fetiţei confirmă spusele lui Narcis Daju?
 
Conform www.stiripesurse.ro, tatăl fetiţei confirmă ce spuse jurnalistului Narcis Daju.
 
Vasile Saramat, cel care ţinea în plasament fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă susţine că familia din SUA, care a reuşit în instanţă să adopte fetiţa se lăuda că a plătit 30.000 de euro mită la Autoritatea Tutelară. Mai mult, tatăl arată că avocaţii familiei din SUA sunt rude de gradul I cu judecătorii din acest dosar, un conflict de interese mai mult decât evident.
 
” Uitaţi, oameni buni, ce se întâmplă la noi în România. Vă daţi seama? Această familie din America a intervenit şi a dat la Autoritatea Tutelară la Bucureşti 30.000 de dolari. Aşa au specificat ei. Au dat 30.000 de dolari la doamna Coman, care este preşedinta Adopţiilor la nivel naţional şi pentru adopţiile internaţionale”, spune Vasile Saramat
 
Tatăl fetiţei acuză faptul că avocaţii familiei din SUA ar fi rude cu judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.
 
 
” Această fetiţă a fost luată cu forţa de familia Secărin (familia din SUA n.r.), care a venit cu avocatul Delulescu, care soţia dânsului este judecătoare la Curtea de Apel Craiova, unde li s-a dat câştig de cauză. A mai fost la proces şi alt avocat, care, tot la fel este judecătoare la Curtea de Apel Craiova, colegă cu cei care au dat sentinţa. Noi am câştigat pe local la Mehedinţi şi la Drobeta Turnu Severin au întors dosarul şi au avut câştig de cauză cu ajutorul acestor judecători”, mai spune tatăl.
 
Petiţie on-line pentru Sorina.
 
La câteva ore de la incident, pe internet a apărut o petiţie privind acest caz.
 
Titlul petiţiei este: " Sorina merită un viitor în România, alături de familia ei" şi poate fi semnată AICI
 
Legea incalcata cu buna stiinta ? 
Sorina trebuia sa fie intrebata daca vrea sa plece de la parintii ei.
De ce la fata locului nu a fost prezent si un psiholog ? 
 
Preşedenţia, Guvernul şi autorităţile tac?
Deşi imaginile sunt relevante, se pare că atât Preşedenţia, Guvernul cât şi autorităţile competente se fac că "plouă " în acest caz.
 
 
Foto: Sabotorii Gorjului, gorj-domino.ro
Captură foto: Narcis Daju/facebook