Reacţii puternice venite din partea societăţii civile,în cazul crucilor devastate in Cimitirul eroilor
 
Conform www.hotnews.ro, zeci de cruci ridicate pentru eroii români, precum şi monumentul amplasat de Primăria oraşului băcăuan Dărmăneşti în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului, au fost profanate, fiind acoperite cu saci negri de gunoi, potrivit unor fotografii postate pe reţelele de socializare. Poliţia Bacău a anunţat vineri că a declanşat o anchetă.
 
Cimitirul eroilor Valea Uzului - aflat la graniţa dintre judeţele Bacău şi Harghita - este subiect de dispută între UDMR şi autorităţile locale, după ce Primăria Dărmăneşti a amenajat o parte a cimitirului pentru a amplasa şi cruci ale unor eroi români lângă crucile eroilor maghiari. Reprezentanţii Primăriei Sânmartin din Harghita susţin însă că cimitirul este pe teritoriul comunei şi că era nevoie de autorizaţie de construcţie emisă de ei.
Fiindcă autorităţile din ţară, nu prea au avut reacţiile şi nu au căutat autorii, site-ul Erdely.ma a spus că un autointitulat” grup de iniţiativă maghiar”, a profanat crucile soldaţilor români, acoperindu-le cu saci negrii.
 
Un candidat independent la alegerile europarlamentare agresat la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului.
George Simion (candidat independent la alegerile europarlamentare) a fost agresat (împreună cu doi colegi de campanie) de grupul de etnici maghiari în timp ce era în transmisiune live pe facebook.
Vă reamintim că vineri, George Simion a publicat pe pagina sa de facebook două înregistrări video, legate de incident.
Într-una din acestea, George Simion întreabă „De ce aţi acoperit crucile româneşti”?, "Nu aţi acoperit dumneavoastră?", iar un bărbat (gras) care purta un tricou cu Ungaria mare, a avut un răspuns ironic "Dumnezeu ".
Apoi a urmat un sir de îmbrânceli, după acestea candidatul independent a spus „Am venit la acest cimitir să vedem care e situaţia cu crucile de aici şi a venit un grup de etnie maghiară şi pur şi simplu m-au lovit”. 
15 minute, în care George Simion a fost criticat de mai mulţi oameni, probabil aceştia făcând parte din etnia maghiară.
Timp de 15 minute, lui George Simion şi celor doi colegi de campanie, i-au fost aduse reproşuri pentru că au venit special pentru a „provoca”.
 
Agresat, din nou.
 
Deşi lucruri păreau că se calmează, pe filmare se vede cum dintr-o maşină roşie coboară un bărbat şi îi spune lui George Simion: „Jos cu camera”.
 
„De ce?”, întreabă candidatul independent.
 
„Pentru că ce drept aveţi aici? (...) Ăsta e drumul judeţean Harghita. Deci, ce drept ai aici?”, apoi vine în fugă şi spune: „Dă-mi telefonul”.
 
Într-o altă filmare, după ce a fost agresat George Simion spune că a fost „alergat de extremişti maghiari”.
Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion solicită sancţionarea imediată a aşa-zişilor” activişti anonimi” maghiari care au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmăneşti în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului.
„Este revoltător ce se întâmplă la graniţa dintre judeţele Bacău şi Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor români este o profanare a memoriei colective şi a istoriei naţionale! Cer pedepsirea de urgenţă a celor responsabili de acţiunile antiromâneşti, realizate la comandă pentru scoruri electorale”, a declarat George Simion, candidat independent.
Vezi video AICI
Poliţia din Dărmăneşti a deschis o anchetă privind incidentele.
Reacţii puternice venite şi din partea suporterilor echipelor de fotbal din România.
 
Ca de fiecare dată, când este vorba de naţionalism, suporterii reacţionează puternic.
 
Pe paginile "Ultras " din ţară, au apărut reacţii "dure " privind incidentele de la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului.
Şi o parte din suporterii echipei Petrolul Ploieşti, au reacţionat.
Pe pagina de facebook a Peluzei 1-"Ilie Oana " a fost postat mesajul " SUNTEM ROMÂNI ŞI NE VOM APĂRA PĂMÂNTUL, ŢARĂ ŞI ISTORIA.
Extremiştii maghiari au acoperit crucile soldaţilor români cu saci de gunoi într-un cimitir al eroilor situat în Valea Uzului! Asta după ce şi-au dorit şi un atentat cu bombă de ziua noastră naţională. Cum toate aceste lucruri nu au fost de ajuns, s-au gândit să-i bată pe cei care s-au dus acolo să vadă şi să pună nişte întrebări în numele nostru, al românilor.
Fraţi, români! Gluma cu ungurii se îngroaşă! Asta deoarece se pare că s-au format brigăzi paramilitare în acele zone şi de ceva timp au loc acţiuni de defăimare a neamului românesc!
Şi toate astea sub ochii trădătorilor politici. Poliţia tace, armata tace, Jandarmeria tace!
Aşteptăm să se rezolve totul de către autorităţile române, altfel o să rezolvăm noi odată pentru totdeauna, când o să ne ridicăm la fapte!
Noi, suporterii din Peluză 1 Ilie Oana negăm orice apartenenţa politică, însă suntem alături de toţi cei care simt şi gândesc româneşte." 
 
Protest tăcut la Ministerul de Interne.
 
Conform paginii de facebook (https://www.facebook.com/RomaniaUltras), un protest (tăcut) a avut loc, vineri seară, în faţa Ministerului de Interne, cei prezenţi au afişat un mesaj cu textul" "Pe cruci-saci de gunoi. Duşmanii şi statul român, îşi bat joc de eroi", de altfel (conform aceeaşi surse) şi la meciul de fotbal dintre FC Argeş Piteşti şi UŢA Arad, din liga a 2 a, a avut loc un protest.
"Saci de gunoi pe crucile eroilor.
Toleranţa zero din partea românilor"
Mesajul a fost făcut de un grup independent din Peluză Nord Piteşti, care ulterior a părăsit stadionul în semn de protest.
 
Până când?
 
Întrebarea este adresata autorităţilor din România, care fac "demersuri " pentru a proteja etnia maghiară şi doresc toleranţa pentru aceştia.
Bine-nţeles, obiectiv vorbind, unii etnici maghiari sunt de treabă şi se delimitează de asemenea "specimene " din " grupuri de iniţiativă maghiară", care ar trebui să NU existe pe teritoriul României.
Foto captura Facebook