Ziaristul şi scriitorul George Stanca a plecat la ceruri.Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace
Ziaristul şi scriitorul George Stanca a murit luni, la ora 15:00, a confirmat pentru Libertatea soţia acestuia. Publicistul era internat la Spitalul "Sfânta Maria" George Stanca suferea de diabet şi avea imunitatea scăzută. Anul trecut, a fost operat, însă pentru alte probleme medicale. Potrivit Mediafax, ziaristul ar urma să fie înmormântat joi, la Cimitirul Bellu. În urmă cu două săptămâni, George Stanca a chemat un fotograf acasă, pentru a-i fi făcute câteva poze. 
George Stanca s-a născut pe 7 mai 1947 în Buftea, judeţul Ilfov. A absolvit Liceul Doamna Stanca din Bucureşti, apoi a urmat cursurile Institutului de Construcţii Bucureşti, obţinând diploma de inginer. În paralel cu cariera de inginer, George Stanca a evoluat şi ca publicist, debuând în anul 1971 în revista „Săptămâna”. În ultimii ani, George Stanca a scris pentru ziarul Click. 
 
Cunoscutul jurnalist şi scriitor mai avea mare pasiune: fotbalul. George Stanca era rapidist convins, „la a treia generaţie”, cum îi plăcea să spună. După ce echipa sa de suflet a intrat în faliment, George Stanca a notat, ca o premoniţie: „M-am resemnat. Totul este ca în lupta asta nedreaptă să nu ne pierdem identitatea. Să mergem cât mai des la meciuri, să fim acolo. Anii vor trece repede. 3-4? Poate că eu  unul, la vârsta mea n-o să  mai  apuc să văd un nou Mare Rapid. Oricum, l-am văzut, l-am apucat!”. 
Foto: Florin Ghioca 
sursa: www.libertatea.ro