Farcas Stefana ,la doar 26 de ani este capitanul unei nave de 30.000 de cai putere
Are doar 26 de ani şi ea deja a devenit deja un ofiţer comandant al fregatei Regele Ferdinand, o navă care are 30.000 putere de cai. Farcas Stefana, de la Roman este, de asemenea, ofiţer comandant de luptă, ofiţer de observare şi ofiţer de navigaţie. 
 
Ea si-a inceput cariera la varsta de 14 ani cand a participat la Colegiul Militar Campulung Moldovenesc. Când era în  varsta de 11 ani a făcut o călătorie în care a avut şansa de a vedea o navă de război şia ştiut  de acolo că dorea să facă parte din forţele aramatei. Familia ei nu a fost încântată de aceasta decizie insa nu au avut cum sa o opreasca. Ei au crezut că va merge să studieze matematica şi IT. Cu toate acestea, călătoria sa schimbat pentru totdeauna şi viaţa ei la fel a lua  drumul pe care ea si l-a dorit. Familia ei credea că era prea tânără pentru a călători şi a lucra pentru armată insa au incercat sa o sustina asa cum au putut. După ce a luat toate examenele şi a fost acceptată în academie părinţii ei i-au acceptat dorinţa. Dar când şi-au dat seama că este fericită, ei o lasă să-şi aleagă cariera. Ea a remarcat că viaţa ei în armata nu era uşoară, fiind destul de restrictivă, nu li se permite vizite, ieşirea din oraş sau folosirea telefoanelor.
Insa este extrem de apreciata de toata lumea pentru curajul si ambitia de care da dovada iar functia pe care o are vorbeste de la sine despre aceasta tanara extrem de dornica sa faca orice isi propune.
 
Farcas Stefana are o slujbă dură. Ea trebuie să execute manevre de navă în diferite  condiţii cum ar fi intrarea şi ieşirea din porturi de  tranzit. În plus, trebuie să călătorească de mai multe ori şi nu are libertatea de a petrece weekend-ul, aşa cum fac oamenii obişnuiti de 9-5. Cu toate acestea, are şansa minunată de a întâlni diferite culturi şi de a trăi in diferite tradiţii. Uneori ea trebuie să stea departe de casă pentru o lungă perioadă de timp şi acesta este un sacrificiu pe care ea este dispusă să il faca.