MAI incepe angajările din sursă externă. Condiţiile de participare la concurs

Încep angajările din sursă externă în Poliţia Română, Ministerul Afacerilor Interne încercând astfel să acopere găurile lăsate de ieşirea din sistem a poliţiştilor nemulţumiţi, printre altele, de nivelul de salarizare în deplină contradicţie cu riscurile şi specificul muncii de poliţist. Pentru acoperirea acestui deficit de personal MAI are în vedere reîncadrarea atât a foştilor poliţişti cât şi a celor ce-şi doresc să îmbrace uniforma albastră, după cum notează dcnews.ro care citează site-ul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, ProLex

În următoarele trei luni, Ministerul Afacerilor Interne va organiza un nou concurs pentru aproximativ 3.000 de posturi, în special pentru poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, din sursă externă, ceea ce înseamnă că nu sunt neapărat absolvenţi ai universităţilor sau şcolilor postliceale ale MAI, precizează News.ro.

Procedurile de înscriere vor demara în aceste zile, urmând ca examenele să se desfăşoare în luna august. Pentru angajarea din sursă externă a celor care vor să lucreze în Poliţie sunt disponibile 1.760 de locuri, urmând ca cei care vor fi admişi şi încadraţi înPoliţie să îşi desfăşoare activitatea în structurile poliţiei rurale.

Examenul va avea loc, în luna august, la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, urmând ca toţi candidaţii care trec de probele practice şi teoretice să se afle timp de şase luni „în tutelă”, iar alte trei luni la diferite cursuri de pregătire, urmând ca la finalul acestei perioade să se stabilească, în urma unei evaluări, cine va fi încadrat şi cine se va întoarce la „civilie”.

Dintre cele 3.000 de posturi, peste 1.100 sunt pentru reîncadrarea foştilor poliţişti sau cadre militare care au intrat în rezervă sau au fost disponibilizate.

 

CONTINUARE :

 

 

Sursa: https://extranews.ro/