Avertismentul Politiei Romane. Toţi românii care au animale de rasă sunt vizaţi
Avertismentul Politiei Romane. Toţi românii care au animale de rasă sunt vizaţi! Riscaţi amenzi usturătoare.
Aceştia sunt obligaţi să se informeze despre obligaţiile pe care le au în ceea ce priveşte deţinerea unui astfel de câine.
Mai mult, poliţiştii vor relua controale la nivelul întregii ţări pentru a identifica toate patrupedele ţinute în locuinţe, indiferent dacă e casă sau apartament, conform ştirileprotv.ro.
Cei care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, riscă nu doar amenzi, dar şi dosar penal.
Pe site-ul Asociaţiei Chinologice sau al poliţiei sunt informaţii despre rasele de câini vizate, precum şi clasificarea lor. Poliţia Română spune că cei care au astfel de câini sunt obligaţi să-i înregistreze la poliţie, după ce, în prealabil, au obţinut documente de la Asociaţia Chinologică, care stabilesc rasa şi categoria din care fac parte animalele.
În plus, proprietarii sunt obligaţi să castreze animale, în special câinii de atac, dar şi să cumpere asigurări de răspundere civilă, pentru că există situaţii de risc şi trebuie ca eventualele pagube să fie acoperite.
În 2018, în urma controalelor, au fost identificaţi 32.000 de câini neînregistraţi oficial, astfel că proprietarii au fost amendaţi ori s-au ales cu dosare penale.