Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la întâlnirea iniţiată de ministrul Justiţiei cu Vicepreşedintele Comisiei Europene

 Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag a participat luni, 30 octombrie 2023, la o întâlnire de lucru iniţiată de ministrul Justiţiei, doamna Alina Gorghiu, cu Vicepreşedintele Comisiei Europene, doamna Vera Jurova.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre Mecanismul european privind statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, comisarul european punând accent pe importanţa continuării parcursului României pe calea modernizării sistemului de justiţie. La rândul său, procurorul-şef al DNA a prezentat, punctual, activitatea recentă a DNA, punând accent pe schimbările de abordare a activităţii Direcţiei aşa cum au fost ele asumate prin proiectul de management, pe noua reorganizare în curs de operaţionalizare, după adoptarea noului Regulament de Ordine Interioară, şi mai ales pe importanţa dezvoltării capacităţilor de investigare a faptelor de mare corupţie, precum şi pe importanţa recuperării efective a produselor infracţionale, cu un efect profund descurajator în săvârşirea faptelor de corupţie.

”Direcţia Naţională Anticorupţie a jucat un rol cheie în amplul proces de combatere a corupţiei şi de reformare a sistemului de justiţie, ceea ce a condus, după aproape 15 ani, la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Mecanism introdus odată cu aderarea României la U.E. în 2007. Este un pas extrem de important pe calea consolidării statului de drept şi o confirmare a eforturilor susţinute pe care întreg sistemul judiciar le-a depus, reafirmând totodată importanţa combaterii corupţiei la nivel înalt, o necesitate pentru dezvoltarea durabilă a întregii societăţi.”, a declarat procurorul-şef al DNA, Marius Voineag.

Comunicat : Direcţia Naţională Anticorupţie

Foto:AGERPRES.RO