Activităţi ale procurorilor DNA desfăşurate în comisie rogatorie
Ca urmare a unei cereri de asistenţă judiciară internaţională în materie penală, formulată de autorităţile din Republica Moldova - Procuratura Republicii Moldova - Procuratura Anticorupţie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au desfăşurat mai multe activităţi  într-o cauză ce vizează săvârşirea de către funcţionari publici din Chişinău a unor infracţiuni de „abuz de putere şi delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obţinute din surse externe, destinate refugiaţilor din Ucraina.
Concret, printre altele, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară, emis de judecătorii Tribunalului Braşov, a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la un imobil din oraşul Predeal, judeţul Braşov, deţinut de doi cetăţeni moldoveni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente.
Ulterior, toate înscrisurile au fost transmise de către procurorii din cadrul DNA - Serviciul de Cooperare Internaţională şi Programe autorităţilor din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor.
  
Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.
Foto ilustrativ