Evenimentele care au avut loc în acest sfârşit de săptămână, în zilele de vineri şi sâmbătă, s-au desfăşurat fără incidente majore în întreaga ţară
Zilnic, aproximativ 2.000 de jandarmi au fost alături de oameni, oferind siguranţă tuturor participanţilor la manifestările care au avut loc în cele două zile, la nivel naţional.
Una dintre cele mai importante misiuni din punct de vedere al numărului mare de participanţi pe care Jandarmeria Bucureşti, alături de celelalte instituţii partenere, a gestionat-o a fost evenimentul iMapp Bucharest, organizat in Capitală, unde au fost prezenţi peste 50.000 de spectatori.
Menţionăm faptul că pe toată perioada de desfăşurare nu au avut loc incidente de ordine publică.
Jandarmeria Română mulţumeşte tuturor participanţilor la aceste evenimente, care au ales să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi ale organizatorilor, fiind permanent în dialog cu colegii noştri.
Au fost constatate şi abateri de la normele legale, fiind aplicate peste 600 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment sau amendă (valoarea amenzilor este de peste 220.000 de lei). 
De asemenea, la nivel naţional, pe timpul misiunilor, jandarmii au oprit activitatea infracţională în 25 de cazuri, atât independent, cât şi în cooperare cu celelalte instituţii partenere, 27 de autori fiind prinşi în flagrant sau în urma unor sesizări primite din partea cetăţenilor.
Jandarmii au fost prezenţi şi în zona montană, unde mulţi turişti au ales să îşi petreacă timpul liber. Jandarmii montani s-au aflat permanent în zona staţiunilor şi pe traseele montane, pentru a avea grijă de siguranţa turiştilor. Jandarmii au transmis frecvent recomandări legate de măsurile pe care orice persoană trebuie să le respecte atunci când pleacă pe un traseu montan, pentru a nu risca accidentarea.   
În încheiere, dorim să mulţumim tuturor pentru încrederea pe care ne-o acordaţi! Suntem convinşi că împreună, prin cooperare şi dialog, lucrurile vor funcţiona aşa cum se cuvine!
Noi rămânem în continuare la datorie pentru siguranţa tuturor participanţilor la manifestările cultural-artistice care vor avea loc şi astăzi, unde se estimează prezenţa unui număr de peste 100.000 de persoane la evenimentele organizate în toată ţara.
Comunicat de presă al IGJR