DNA.Sinteză condamnări iunie, iulie şi august 2023

În lunile iunie, iulie şi august 2023, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 97 inculpaţi prin 45 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 97 inculpaţi variază între 5 ani şi 4 luni închisoare şi un an cu amânarea aplicării pedepsei.

Printre cei condamnaţi definitiv se află: un fost deputat, un director general al unei companii naţionale, doi directori din cadrul unor autorităţi publice centrale, un avocat, un comandant de detaşament jandarmi (ofiţer superior), 10 funcţionari publici din cadrul unor autorităţi publice centrale şi locale.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.


Comunicat:DNA

Foto ilustrativ