1000 de poştaşi au încins Hora Unirii la Marşul Factorilor Poştali de la Alba Iulia, cel mai mare de până acum

Sâmbătă, la Alba Iulia, 84 dintre cei mai rapizi poştaşi s-au întrecut în competiţia profesional-sportivă anuală, Marşul Factorilor Poştali, ajuns la a 43-a ediţie. Evenimentul este considerat a fi şi cel mai mare team building sportiv din România, pentru că a reunit un număr record de aproape 1000 de angajaţi poştali, fiind reprezentat, astfel, fiecare judeţ din România.

La sfârşitul competiţiei, toţi participanţii au încins Hora Unirii în Piaţa Cetăţii.

Startul a fost dat astăzi dimineaţă în Cetatea din Alba Iulia şi, pe 3, respectiv pe 5 kilometri de circuit, 42 de femei şi 42 de bărbaţi s-au întrecut în paşi de marş, pe durata a două competiţii separate. Concurenţii sunt angajaţi ai Companiei, reprezintă fiecare judeţ din teritoriu şi, special pentru Naţionala Marşului Factorilor Poştali, s-au antrenat pe durata întregului an. Astfel, ei sunt consideraţi cei mai buni sportivi ai Poştei şi, în acelaşi timp, cei mai rapizi poştaşi din România. S-au întrecut angajaţi cu vechime de 40 de ani, dar şi poştaşi sosiţi în Companie de nici două luni.

La final, 12 dintre ei au urcat pe podiumul învingătorilor. Locul 1 la femei a fost ocupat de Marinela Szekely, poştăriţă la Oficiul Poştal din Simeria (Hunedoara), iar la bărbaţi, de Claudiu Costescu, factor poştal la Oficiul Poştal Horezu (Vâlcea).

Au fost premiaţi, atât la femei, cât şi la bărbaţi, cel mai rapid concurent, dar şi cel mai tehnic, cel mai vârstnic şi cel mai tânăr sportiv. Ocupanţii locurilor fruntaşe vor reprezenta România la Balcaniada Marşului Factorilor Poştali.

"Poşta Română s-a reunit astăzi în locul în care s-a născut România, şi nu întâmplător. Pentru că cei 1000 de poştaşi care s-au strâns la Alba Iulia sunt România însăşi. Ei reprezintă fiecare judeţ al ţării. Poşta Română a demonstrat şi de data aceasta că este o mare familie şi mă bucur că am fost şi eu parte din ea, ca lucrător poştal. A fost o onoare să fim astăzi împreună şi sper să conservăm tradiţia de a ne reuni cât mai des la Alba Iulia”, a declarat Nicolae Albu, prefectul judeţului Alba.

Povestea de astăzi este despre poştaşii noştri, care cred că sunt printre cei mai inimoşi angajaţi din România. Nu mai ştim nicio altă breaslă care să organizeze o competiţie sportivă atât de longevivă şi de bine închegată precum Marşul Factorilor Poştali. L-am avut, astăzi, printre alergători, pe poştaşul Traian Vancea, care concurează an de an de când s-a înfiinţat Marşul. L-am mai avut şi pe Mihai Ovidiu Gabriel, poştaşul care doar duce nu doar pensii, ci oferă şi flori pensionarilor, de ziua lor. Şi au mai fost prezenţi colegi care, în ciuda unor situaţii personale dificile, nu şi-au abandonat visul de a concura la Marş şi au venit să lupte pentru medalie. Astfel de oameni, exemple de putere şi de determinare în Compania noastră, conservă tradiţia Poştei Române, ca pe o mare forţă”, a spus Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale “Poşta Română”.

Licitaţie în beneficiul HOSPICE Casa Speranţei

Legat de acest eveniment, vineri, Fundaţia Poşta Română a organizat la Alba Iulia licitaţia caritabilă “Construim spitalele speranţei”, în beneficiul HOSPICE Casa Speranţei. Pentru această cauză au donat tablouri şi lucrări de artă pictori consacraţi, prieteni ai Fundaţiei şi ai Poştei Române, dar au fost licitate şi autografele sportivilor David Popovici şi Robert Glinţă.

Fondurile obţinute, la fel ca şi anul trecut, vor fi direcţionate către Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, pentru construirea spitalului de îngrijiri paliative pediatrice de la Adunaţii Copăceni, unde vor primi sprijin copiii cu boli incurabile.

Generozitatea din această licitaţie s-a convertit în puterea de a clădi. În sens propriu şi în sensul de a pune lucrurile în mişcare spre speranţa oferită copiilor cu boli incurabile şi limitatoare de viaţă care au nevoie de îngrijire paliativă. Pentru ei construim un spital la Adunaţii Copăceni, care va include toate serviciile de paliaţie. Şi cu acest obiectiv necesar setat, nu avem cum să nu ne încărcăm de mulţumire deplină şi de recunoştinţă totală când oameni de bine, companii, fundaţii îşi oferă sprijinul. Mulţumim, Fundaţia Poşta Română, că puneţi energia faptelor bune la baza construcţiei acestui spital pentru copii", a declarat Mirela Nemţanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei.

HOSPICE Casa Speranţei este cea mai mare fundaţie medicală din România şi singura entitate de la noi din ţară care oferă servicii paliative complete. În cei 31 de ani de existenţă, organizaţia a oferit sprijin gratuit pentru mai bine de 45.000 de pacienţi şi aproximativ 100.000 de aparţinători, realizând peste 32.000 de sesiuni de instruire pentru profesionişti internaţionali.

Ce este Marşul Factorilor Poştali

Este cea mai longevivă competiţie profesional – sportivă din România, desfăşurându-se aproape neîntrerupt din anul 1977. Scurtele întreruperi au avut întotdeauna cauze obiective, cum ar fi pandemia de coronavirus din 2020. Ediţia 2023 este organizată pentru al doilea an la rând cu fonduri exclusiv din sponsorizări, anul acesta bucurându-se de cel mai mare buget din istoria sa.

Sponsorii etapei naţionale ai Marşului Factorilor Poştali sunt: Mida Soft Business, Telekom, Arctic Stream, MoneyGold, BCR, Catena, Edenred, Dacia, Renault România, Up Romania, Western Union, RIA, Sodexo Benefits and Rewards Services Romania, Metroreal Craiova, Add Concept, Exim Bank, Dr. Max, Isitec International, Rompetrol, Maguay, SelfPay, 4Pay System, GPV, Dinamic 92 Distribution, Alcam International, MAN, Eurocom, Biborţeni, Olympus, Omniasig, La Fantana, Avon.

Le mulţumim atât sponsorilor, cât şi partenerilor noştri, Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Mai multe detalii despre Marşul Factorilor Poştali puteţi găsi aici: https://bit.ly/marsul-factorilor-postali

Sursă:Comunicat Poşta Română