Studiu E.ON: 22% dintre români cunosc faptul că furnizorii de energie oferă şi soluţii de e-mobility
 
E.ON a instalat 375 de puncte de încărcare a maşinilor electrice destinate reţelei proprii sau clienţilor privaţi;
În prima jumătate a anului 2023, numărul de încărcări prin E.ON Drive a crescut cu 130% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cantitatea de energie cu 160%; 
Numărul de soluţii E.ON Drive livrate în prima jumătate a anului 2023 a depăşit numărul soluţiilor pentru tot anul 2022;
Compania plantează câte un copac pentru fiecare 10 kWh alimentaţi la staţiile E.ON Drive;
 
Conform unui studiu* realizat de E.ON la nivel naţional, circa 22% dintre respondenţi cunosc faptul că furnizorii de energie oferă şi soluţii de e-mobility, E.ON Energie România fiind printre cei mai cunoscuţi. 
 
Compania a instalat, în primele şase luni ale anului 2023, aproximativ 95 de staţii de încărcare a maşinilor electrice, ridicând la 375 numărul total al unităţilor instalate. În acest an, compania estimează că vor fi montate în total  200 de staţii de încărcare pentru diverse categorii de clienţi.
 
Numărul de încărcări realizate în prima jumătate a anului 2023 s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 18.000 de sesiuni, iar cantitea de energie a depăşit 330.000 kWh, în creştere cu 160%. Prin intermediul soluţiei E.ON Drive, clienţii companiei au contribuit la o reducere a amprentei de carbon cu 130 de tone de CO2.
 
Totodată, compania răsplăteşte efortul clienţilor pentru a avea un viitor mai verde şi mai sustenabil, plantând câte un copac pentru fiecare 10 kWh alimentaţi la staţiile E.ON Drive. Astfel, în cadrul campaniilor anuale de plantare, desfăşurate în 2021 şi 2022, au fost sădiţi 34.000 de puieţi.
 
E.ON Drive, prima soluţie la cheie dedicată posesorilor de maşini electrice, clienţi rezidenţiali, business sau municipalităţi, a fost lansată în anul 2018. Disponibilă pe www.eondrive.ro, soluţia include, pe lângă furnizarea şi instalarea echipamentului, pachete de servicii care să răspundă nevoilor specifice pieţei e-mobility.
 
De asemenea, clienţii pot opta pentru un pachet complet de soluţii fotovoltaice, care include şi o staţie de încărcare pentru maşini electrice. Acest pachet oferă o soluţie pentru proprietarii de locuinţe sau de afaceri care doresc să utilizeze surse de energie curată şi să îşi încarce maşinile electrice la domiciliu sau la locul de muncă.
 
E.ON Energie România s-a implicat şi în dezvoltarea unei reţele naţionale de staţii publice de încărcare de-a lungul unor importante coridoare de transport (Iaşi-Tg. Mureş, Iaşi-Bucureşti, Bucureşti-Constanţa), prin intermediul proiectului NEXT-E, finanţat din fonduri europene.
 
Din cele aproximativ 3.700 de puncte de încărcare publice a maşinilor electrice din România, cele 1.000 aparţinând E.ON Energie România şi Renovatio sunt integrate, începând din luna noiembrie 2021, în platforma de e-roaming Hubject. Astfel, utilizatorii E.ON Drive şi Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii folosind atât aplicaţiile mobile, cât şi cardurile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilităţii posesorilor de autovehicule electrice din România.  
 
Hubject (www.hubject.com) este cea mai mare platformă internaţională de e-roaming pentru furnizorii de servicii de încărcare a maşinilor electrice, oferind posibilitatea interoperabilităţii extinse pentru utilizarea reţelelor de încărcare.
 
Compania va derula, în următorii doi ani, un proiect european ce prevede instalarea a 30 de staţii de încărcare ultra-rapide de 150 kW. Aceste staţii vor reprezenta o îmbunătăţire semnificativă a infrastructurii de încărcare a maşinilor electrice, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-şi încărca rapid şi eficient maşinile electrice într-un timp foarte scurt. 
 
Comunicat E.ON Energie România