Studiu E.ON: Doar 23% dintre români ştiu că pot achiziţiona pompe de căldură de la furnizorul lor de energie

Studiu E.ON: Doar 23% dintre români ştiu că pot achiziţiona pompe de căldură de la furnizorul lor de energie

  • Pompele de căldură au o eficienţă de până la 5 ori mai mare decât centralele termice şi au o durată de viaţă de peste 25 de ani;

  • Investiţia poate fi recuperată ȋn 7 ani;

Românii sunt tot mai preocupaţi de reducerea costurilor cu încălzirea locuinţei, dar majoritatea covârşitoare (8 din 10) nu ştiu că pot cumpăra pompe de căldură chiar de la furnizorul lor de energie, relevă un studiu* realizat de E.ON.

Pompele de căldură reprezintă o modalitate sustenabilă şi eficientă de a încălzi casa şi de a produce apă caldă menajeră, reducând costurile cu energia şi amprenta de dioxid de carbon. Ele extrag iarna energie termică din sol, apă sau aer şi, cu ajutorul unui compresor, transferă căldură către instalaţia interioară: radiatoare, pardoseală etc. În timpul perioadelor calde, pompele de căldură pot inversa procesul şi pot răci locuinţa prin instalarea de ventiloconvectoare sau răcire pasivă prin pardoseală. Aceste echipamente au costuri reduse de funcţionare şi sunt mai eficiente energetic decât sistemele pe combustie. Astfel, economiile de energie pe termen lung sunt mai mari. Durata lor de viaţă este relativ lungă, de peste 25 de ani.

În România, datorită costurilor mai reduse, peste 80% dintre pompele de caldură folosesc tehnologia aer-apă, fiind eficiente la temperaturi de până la

-20°C.

E.ON propune celor care optează pentru instalarea unei pompe de căldură o soluţie "la cheie". Specialiştii E.ON asigură consilierea, livrarea echipamentelor, instalarea sistemului, punerea în funcţiune şi mentenanţa. Soluţia include atât echipamentele principale, cât şi echipamentele conexe: buffer, boiler, senzor, controler, acces în aplicaţie.

Un alt avantaj este plata flexibilă, în rate, cu contract pe 1, 3, 5 sau 7 ani şi proiectarea personalizată: tehnicienii companiei configurează soluţia de încălzire în funcţie de specificul locuinţei, amplasarea geografică, modul în care clientul doreşte să încălzească imobilul: prin pardoseală, radiatoare sau ventiloconvectoare.

Pe toată perioada contractuală se asigură garanţie extinsă pentru echipamente şi mentenanţa. Se asigură mentenanţa pompei de caldură, vizitele anuale pentru verificarea instalaţiei, service şi înlocuirea echipamentelor defecte.

Produsele din oferta E.ON Green Life pot fi solicitate pe www.eon.ro.

Comunicat E.ON Energie România