D.N.A.  a efectuat 3 percheziţii  în trei locaţii din Bucureşti

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass-media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice confirmă că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează infracţiuni asimilate celor de corupţie şi de fals, presupus a fi comise de mai mulţi funcţionari publici, în cursul anului 2023, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu vizând controlul modului de funcţionare a unor centre de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi.

În cursul zilei de 13 iulie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii domiciliare în trei locaţii (sediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov şi domiciliile unor persoane fizice) situate în municipiul Bucureşti.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cercetările continuă în cauză, urmând ca informările ulterioare cu privire la stadiul acestora să fie făcute cu respectarea prevederilor art. 28 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media, aprobat prin Hotărârea nr. 197 din 17.09.2019 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Comunicat D.N.A.

Foto ilustrativ