Întâlnire a procurorului-şef al DNA cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

COMUNICAT DNA

 Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius I. Voineag, a avut, joi, 06 iulie 2023, la sediul instituţiei, o întrevedere cu Excelenţa Sa, doamna Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Discuţiile purtate au vizat continuarea şi extinderea cooperării dintre cele două state în domeniul judiciar, cu accent pe extinderea substanţială a asistenţei americane, axată pe combaterea corupţiei şi monitorizarea eficacităţii implementării acestor programe.

În acest context, procurorul-şef al DNA, Marius I. Voineag, a declarat:

”Viziunea mea despre dezvoltarea DNA se referă la consolidarea instituţiei pe principii moderne, bazate pe performanţă, adică pe lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, iar sprijinul partenerilor strategici este deosebit de important atât pentru creşterea capacităţii de a realiza investigaţii financiare cât şi pentru pregătirea specialiştilor. Faptul că SUA manifestă interes pentru această temă şi îşi arată sprijinul pentru strategia noastră este cu siguranţă un avantaj pentru instituţie şi pentru politica anticorupţie în general. Avem potenţialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupţie, iar experienţa instituţiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii ne poate ajuta să ne atingem acest obiectiv cât mai curând posibil”.


Foto ilustrativ