l.G.S.U.  a achiziţionat autospeciale de asigurare suport radio
Astăzi, 05 iulie 2023, 25 de Posturi Medicale Avansate - Tip 1, din total celor 42 care vor fi achiziţionate prin Proiectul VIZIUNE 2020, completează parcul auto al Inspectoratului General.
Postul Medical Avansat tip I – PMA I este o structură mobilă ce permite triajul  victimelor în cazul accidentelor cu victime multiple, dar şi primele măsuri salvatoare de viaţă.
DESCRIERE:
Fiecare Post Medical Avansat dispune de un cort de tratament şi unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de 10 victime.
 Echipamentele sunt transportate într-o rulotă (remorcă cu suprastructură) tractată de autospecialele 
destinate pentru astfel de misiuni.
Printre aceste echipamente se regăsesc sistemele de încălzire şi răcire a corturilor, precum şi sisteme de iluminat exterior şi interior.
Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I, iar pentru manipularea echipamentelor grele este prevăzut un sistem hidraulic.
Postul medical avansat mai include şi medicamentele, materialele sanitare şi echipamentele necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienţi, dintre care cel puţin 5 aflaţi în stare critică (spre exemplu: aspirator de secreţii, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac 
medical cu echipamentele specifice, precum şi diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii etc.)
ACHIZIŢIE/COST:
Proiect: VIZIUNE 2020, Program Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014-
2020), cod SMIS: 134028;
 Cost/Post Medical Avansat tip I: 377.065,51 lei (inclusiv TVA);
Valoare totală a celor 42 de Posturi Medicale Avansate: 15.836.751,42 lei 
(inclusiv TVA).
INFO BACKGROUND:
Posturile Medicale Avansate tip I sunt achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro. 
Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătăţirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depăşită şi acoperirea deficitului.
Comunicat :Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă