D.N.A.SINTEZĂ CONDAMNĂRI APRILIE ŞI MAI

În lunile aprilie şi mai 2023, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 57 inculpaţi prin 39 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 57 inculpaţi variază între 7 ani şi 4 luni închisoare şi un an cu amânarea aplicării pedepsei.

Printre cei condamnaţi definitiv se află: un ministru, un secretar de stat, un procuror, un notar public, un ofiţer de poliţie, trei primari de oraş, un director din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, un director din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, un manager al unui spital din Bucureşti, şi alţi nouă funcţionari publici din cadrul mai multor instituţii publice.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.


 

Foto ilustrativ