Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă  începe decontarea  cheltuielilor cu hrana şi cazarea cetăţenilor din Ucraina
Comunicat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă/ISU PRAHOVA
Începând de astăzi, 12 mai 2023, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana şi cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anului curent.
Sumele aferente celor 3 luni vor fi repartizate integral inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţe/Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, şi mai departe fiecărei primării, până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru a fi virate beneficiarilor.
Sumele necesare intră astăzi în contul IGSU, după ce Ministerul Afacerilor Interne a depus în regim de urgenţă toate diligenţele pentru majorarea bugetului IGSU, având în vedere măsurile aprobate în şedinţa de Guvern din data de 10 mai 2023. 
 
***
Ministerul Afacerilor Interne s-a preocupat constant să identifice surse de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de statul român pentru acordarea de sprijin cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina. Astfel, în luna mai a.c., a semnat în calitate de beneficiar, Contractul de Finanţare cu titlul ”Solidari pentru Ucraina”, care va permite compensarea unei părţi din cheltuielile efectuate în continuare de statul român pentru acoperirea nevoilor de bază imediate şi sprijinirea refugiaţilor.
Proiectul are o valoare totală de 585.307.121,49 lei şi este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.
 
Foto ilustrativ:Agerpres/EPA