Modele unicat de cărţi poştale, scoase la vânzare de Poşta Română

Poşta Română scoate la vânzare, prin reţeaua sa, o serie de 50 de cărţi poştale ilustrate de artişti români cu teme legate de identitatea naţională.

Evenimentul de lansare a cărţilor poştale a avut loc, astăzi, în prezenţa artiştilor care au creat imaginile unicat. Prin acest proiect realizat în parteneriat cu Clubul Ilustratorilor, Poşta Română îşi propune să promoveze şi să sprijine artiştii autohtoni şi să le ducă creaţiile spre un public cât mai larg.

Ilustratele vor putea fi achiziţionate din reţeaua noastră de oficii poştale, începând cu luna ianuarie.

De la bun început mi-am propus ca Poşta Română, brand naţional de îndelungată tradiţie, să susţină tot ce este autentic românesc, începând cu antreprenorii autohtoni şi, iată, astăzi, şi pe artiştii noştri. Sunt un susţinător puternic al digitalizării; în acelaşi timp vreau să conserv şi să aduc valoare adăugată pentru tot ceea ce înseamnă tradiţie în Poşta Română. Împreună cu artiştii ilustratori, transformăm astăzi cartea poştală într-o bijuterie, un mic obiect de artă”, a declarat la evenimentul de lansare Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Pentru noi, parteneriatul cu Poşta Română este prima colaborare serioasă în ceea ce priveşte ilustrarea de cartoline şi ne dorim ca evenimentul de astăzi să fie doar începutul unei lungi colaborări”, a spus prof. conf. Stela Lie, fondatoarea Clubului Ilustratorilor.

În ciuda digitalizării şi a tendinţelor moderne din mediul online, astăzi, la aproape 130 de ani de la lansarea primei ilustrate româneşti - producţie de serie -, cartea poştală autohtonă continuă să aducă bucurie şi să transporte” gândurile oamenilor, cu ajutorul Poştei Române.

Sursa:Comunicat Posta Romana