Acţiune de mobilizare pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în faţa sediului Consiliului UE din Bruxelles, organizată de PES activists România

eci de reprezentanţi ai PES activists România, veniţi din toată ţara şi din diaspora, s-au mobilizat astăzi, în faţa sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susţinere pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în contextul în care, chiar în respectiva instituţie se va adopta decizia privind aderarea ţării noastre, în cursul zilei de mâine. Acţiunea organizată de militanţii pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susţinerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în şedinţa pregătitoare a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

"Partidul Social Democrat şi militanţii PES activists România au susţinut mereu dreptul ţării noastre de a adera la spaţiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România.

Prin această acţiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanţa acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanţii de dreapta din Austria trebuie să înţeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea şi unitatea europeană.

În acest context, împreună cu colegii mei din PES activists România, veniţi din toată ţara şi din diaspora, am afişat în faţa Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spaţiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susţinerea românilor pentru acest obiectiv.

Acţiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea şi proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice şi sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spaţiul Schengen un drept al românilor", a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

La începutul acestui an, PES activists România a continuat, cu sprijinul Partidului Social Democrat, campania privind aderarea României la spaţiul Schengen #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care au fost contactaţi direct decidenţii europeni care pot influenţa decizia şi au fost colectate şi transmise reprezentanţilor din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne zeci de mii de mesaje de susţinere a acestui obiectiv din partea românilor.

Sursa:Comunicatde presa PES activists România