GEST DE SOLIDARITATE. MEMBRII TRUPEI IL VOLO AU ADUS ALINARE COPIILOR UCRAINENI REFUGIAŢI ÎN ITALIA

Printre concertele programate în cadrul turneului mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE!”, celebra trupă de origine italiană – IL VOLO a petrecut o zi în compania unui grup de cetăţeni ucraineni, 39 de reguiaţi ucraineni, din care 29 de copii care au pierdut totul din cauza războiului şi au fost nevoiţi să îşi părăsească ţara.

De această dată, artiştii nu au urcat pe scenă, ci s-au oferit să se alăture voluntarilor pentru a dărui clipe fără griji, momente de bucurie şi consolare. Deşi această situaţie dramatică în care femeile şi copiii nevoiţi să-şi abandoneze viaţa normală în Ucraina, să fugă de conflictul absurd şi să-şi găsească refugiu în alte ţări, a făcut ca misiunea artiştilor să fie dificilă, experienţa trăită alături de refugiaţii ucraineni a fost în acelaşi timp înălţătoare.

Membrii trupei IL VOLO, Piero Barone, Gianluca Ginoble şi Ignazio Boschetto au vizitat centrul Frates Mutinae, situat în oraşul Modena din Italia, iar femeile şi copiii ucraineni au avut parte de o zi cu totul specială. Artiştii s-au jucat şi au cântat împreună cu cei 29 de copii, reuşind să le readucă zâmbetul pe feţe şi să îi facă să lase deoparte suferinţa, pentru câteva ore. La centrul din Modena, locuiesc 10 femei şi 29 de copii care beneficiază de cazare, îmbrăcăminte, mâncare, medicamente şi produse de bază.

Preferam să-i vedem pe aceşti copii în alte împrejurări – în locurile în care meritau să trăiască. Noi am încercat să facem un gest de solidaritate, să fim mai aproape de ei în aceste momente cumplite. Suntem recunoscători pentru implicarea voluntarilor. Singurul lucru pe care noi îl putem face este să le readucem zâmbetul pe buze. Am jucat fotbal cu aceşti copii şi a fost minunat.” - mărturiseşte Piero Barone.

 Video – Il Volo – I Colori dell`amore”: https://www.youtube.com/watch?v=DpDs92BAcKM

Această situaţie ne afectează pe toţi - nu doar pe ucraineni sau ruşi, ci pe întreaga lume. Venind aici, am simţit totul îndeaproape, am văzut condiţiile în care trăiesc aceste familii; copii care nu ştiu unde le sunt părinţii, care nu primesc nicio veste. Slavă Domnului că există oameni care îi ajută pe aceşti oameni cu probleme imense. Am fost de multe ori în Ucraina - un pământ minunat, avem mulţi prieteni care acum suferă. Nu putem ignora această situaţie.” - Gianluca Ginoble

Link reportaj video IL VOLO (It): https://bit.ly/37nA8ub

În luna iulie, „Grande Amore”, cea mai cunoscută melodie a celor trei artişti italieni dar şi multe alte piese de succes din repertoriul trupei IL VOLO vor răsuna în acompaniamentul unei orchestre simfonice impresionante pe scenele din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Iubitorii de concerte din România se vor putea bucura de cele două concerte, incluse în turneul mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE”, pe 16 iulie, la Sala Palatului, iar pe 18 iulie, la BT Arena. Mai multe detalii şi bilete sunt disponibile pe Eventim.ro

 

Sursa:Comunicat Nicoelta Ion/ComunicatePr.ro