Jurnalistul John Cristea, la un pas să fie exmatriculat din liceu, acum 10 ani, pe motiv că nu este tuns

În urma scandalului de vinerea trecută, când doi elevi din clasa a 7 a de la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza “Ploieşti au fost tunşi în clasa de diriginta acestora (profesoara de matematică), aceasta considerând că cei doi elevi aveau părul lung, incident preluat de majoritatea publicaţilor on-line (locale şi centrale) şi analizat în emisiuni tv printre care şi la emisiunea “Generaţia lui John “cu John Cristea, la Prahova Tv.

Emisiunea o vedeţi mai jos...

 

Jurnalistul John Cristea şi-a amintit că în urmă cu 10 ani era la un pas să fie şi el tuns, pe acelaşi motiv, fiind aproape de exmatriculare, însă apariţia în publicaţia Republicanul (una  dintre cele mai citite publicaţii locale la aceea vreme), l-a scăpat de "pedeapsa" si exmatriculare.

John Cristea şi-a adus aminte incidentul şi l-a scris pe blogul sau.

 

“ Au trecut aproape 10 ani. Eram în clasa a 12-a. Era un tânăr considerat rebel. Nu eram un elev de 10. Îmi plăceau orele de română şi faptul că la fiecare 50 de minute de curs se suna de ieşire. Lucram la radio şi credeam că pot să mut munţii din loc. Eram chiar mişto, mai ales în lumea mea.

De fapt, doar în lumea mea! De ce? Pentru că în clasa mea existau multe momente, în pauză şi în ore, când eram un soi de măscărici pentru câţiva dintre elevii care aveau chef să se facă remarcaţi făcând caterincă pe seama mea. Eram bine cu mine. Nu îi băgam în seamă şi nu mă simţeam atacat indiferent de ce-mi spuneau. Rare erau momentele în care vreun idiot ajungea să-mi care vorbe grele sau să-mi aplice vreo palmă peste ceafă, aşa, fără motiv. Idiotule!”

Continuare aici : http://www.johncristea.ro/nu-ma-tund-exmatriculare-discriminare-liceu-profesori/

foto:JohnCristea.ro