Oana Maria Ene. Un designer de interior care-ţi transformă  casa într-una de  vis
 
Pe Oana Maria Ene am avut deosebită plăcere şi ocazie să o cunosc la  Birou Individual de Arhitectură-Andra Mihaela Georgescu (N.A. Andra fiind o prietenă şi o colaboratoare a site-ului nostru).
Oana, la 40 ani, este plină de viaţă, glumeaţă, carismatică şi  zâmbeşte aproape non stop.
 Oana a absolvit  Facultatea de Arhitectură ”Spiru Haret” Bucuresti-Specializare Design Interior.
Şi 1 an de  specializare la Şcoala de Design ”Şerban”  Bucureşti
Pasiunile Oanei sunt: Designul interior, pictură şi proprii copii.
 
Despre proiectul său ne poveste chiar ea.
”Provocator şi frumos. 
Primul proiect de design de interior combinat cu puţină arhitectură, a fost cel care m-a recomandat şi deschizătorul de drumuri. 
 A fost şansa pe care mulţi dintre colegii mei de breaslă nu au avut-o imediat după terminarea şcolii. Mă pot considera cu adevărat protejată şi iubită de Univers. 
Proiectul a constat în realizarea unui Cabinet individual de terapii alternative şi anume Terapia ”Bowen”, un cabinet care să nu fie chiar un cabinet obişnuit. S-a dorit un spaţiu în primul rând funcţional, inedit, un spaţiu care să-ţi aducă aminte de ceva, dar să nu ştii exact de ce anume, un spaţiu altfel, confortabil şi primitor, în care atunci când intri, să fi surprins şi încântat în acelaşi timp. Acest spaţiu a fost ridicat din patru containere, unde la interior au fost create patru zone de interes specifice activităţii terapeutului. A fost un proiect de suflet, amprentat de mine în proporţie de 100%, un prim succes. A fost ceea ce m-a recomandat şi începutul unui şir lung de proiecte.
 
Dragostea pentru arhitectură şi designul interior vine din interior, pur şi simplu. Prin inspiraţie, îndrumare divină, la un anumit moment. Oamenii îşi pun întrebări vis-a-vis de scopul lor în viaţa asta. Aşa şi eu, am tot întrebat care-i menirea mea şi am primit rapunsuri sub diverse forme care m-au ghidat în direcţia alegerii aceastei profesii. Mi-am amintit cum îmi plăcea să mă joc în copilărie, ce iubeam să fac cel mai mult. Iubeam culorile, acuarelele, trusa Rottring cu tuşuri a tatălui meu, desenele cu Sandy Bell şi camerele păpuşilor creaţie personală, improvizaţii făcute din te miri ce materiale sau eşarfele de mătase ale mamei. 
Mult mai târziu au urmat anii de studiu intens şi definitivarea  calificării în domeniul designului de interior. Îmi plac culorile, îmi plac texturile, materialele, iubesc natura, mă fascinează arhitectura vernaculară, autenticitatea şi frumuseţea extraordinară a portului şi motivelor româneşti, apreciez strămoşii care ne-au lăsat valoare…
Am copilărit în inima munţilor, şi copilăria lăsa urme...”
 
Cei care doresc o casă de vis printr-un design interior o pot contacta pe Oana la:
 
Tel:0761. 473.708 
sau AMMO - Casa Arhitectură şi Design Interior 
Str. Mândră, nr.10, Ploieşti, Prahova, ROMÂNIA
Foto facebook Oana Maria Ene.
 
Video:prahovaeconomica.ro