Nicoleta Dospinescu a renunţat în urmă cu un an la cariera muzicală pentru a se dedica în totalitate scrisului.

În luna noiembrie 2016, a publicat primul său roman, "Ultima lună a lui noiembrie", o carte care a reuşit să stârnească admiraţia cititorilor faţă de femeie din spatele zâmbetului său perfect.
Cartea este prin excelenţă o introspecţie, o încercare de legitimare a dreptului la fericire prin raportare la adevărata dragoste, dar este totodată şi o asumare a unui potenţial colaps psihologic. Amprenta personală şi identificarea foarte pertinenta a autoarei cu personajul principal sunt consecinţa experienţelor trăite şi arogate. Cartea este în sine o poveste a cărei structura se bazează pe o reiterare cât mai exactă tocmai pentru că aceasta să poată fi cât mai pertinentă şi cât mai fidelă în fata cititorului.
Este o carte cu un pronunţat caracter personal din care nu lipsesc consideraţiile de ordin filosofic şi psihologic raportate la geneza şi evoluţia spirituală ce vizează trecerea de la adolescenţă la maturitate, practic o tranziţie de la stadiul de copil la statul de femeie.


Lansarea a avut loc la ceainăria Serendipity, unde au fost prezenţi că invitaţi atât nume din showbizul românesc, precum cântăreaţă Madeleine, actriţă Liana Petrescu, actorul Alexandru Avadani, actriţă Maria Panainte, cât şi nume internaţional, precum tenorul Italian Alessandro Safina, şi Julio Iglesias Jr.
Citate din cartea scriitoarei, cât şi gânduri răzleţe, le puteţi găsi pe blogul ei personal, accesând acest link: http://nicoletadospinescu.wixsite.com/nicoletadospinescu/blog.
Cartea se găseşte pe site-ul ei personal, accesând acest link: http://nicoletadospinescu.wixsite.com/nicoletadospinescu.

BIOGRAFIE


Nicoleta Dospinescu s-a născut în satul Cornet, Judeţul Bacău, în anul 1990. Este în zodia Vărsător, şi se consideră o persoană inteligentă, independenta şi prietenoasă. Are o voinţă atât de mare încât poate duce la bun sfârşit şi cele mai dificile obiective.
Este jurnalist de meserie, însă a practicat în acest domeniu o perioadă scurtă, în timpul şi după terminarea facultăţii.
Prima apariţie tv, a fost în cadrul unei emisiuni de miss, unde a câştigat locul 2.
La scurt timp, Nicoleta a devenit asistenta tv, la postul de televiziune Favorit Tv, în emisiunea "La un pahar favorit", alături de Adriana Antoni. În timpul petrecut alături de cântăreaţă, Nicoleta a dezvoltat o pasiune pentru muzică, o pasiune care nutrea de mică în sufletul ei.
Astfel dragostea pentru muzică a împins-o către scenă încă din al doilea an de facultate, iar în 2010, Nicoleta a devenit solista trupei Sweet, alături de sora ei.
În 2011, Nicoleta urca pentru prima oară pe scenele din România, urmând mai apoi festivaluri şi turnee în străinătate.
În 2012, Nicoleta, alături de sora ei, a reprezentat România în Spania, la Târgul Internaţional de Turism.
În 2014, Nicoleta a plecat din managementul în care se afla, şi a mers mai departe alături de sora sa, sub numele de Fo'bidden. Cu această trupa au reuşit să acapareze publicul tânăr, atât cu un show complex cât şi cu piesele interpretate, una dintre ele având o priză foarte mare la public, "Chica Latină".
În 2016, Nicoleta Dospinescu a luat o pauză din muzica, lucrând la un proiect de suflet, prima sa carte intitulată "Ultima lună a lui Noiembrie", pe care a lansat-o pe 27 noiembrie 2016, această zi reprezentând codul esenţial al cărţii.