Un român a intrar în Cartea Recordurilor! Preşedintele Academiei Române afirmă că...
 
Asociaţia Cartea Recordurilor din România l-a omologat pe Claudiu Dumitrache, artist muzical şi literar, ca fiind “cel mai tânăr autor de autobiografie”. La 20 de ani, anul trecut, a publicat cartea “20” în care i-au scris aprecieri: Dida Drăgan, Raoul, Romaniţa Iovan şi mai mulţi artişti români sau internaţionali. Cartea mai cuprinde recenzii literare făcute de scriitori din România şi un interviu cu artistul, acordat pentru Oana Păua, Elita României.
 
Claudiu a reuşit să stabilească recordul publicării propriei biografii fiind înaintea lui Mireca Eliade şi Helen Keller.
 
Preşedintele Academiei Române - Ioan-Aurel Pop, i-a făcut un laudaţio artistului după ce a fost introdus în Cartea Recordurilor:
 
“Să-ţi publici cartea biografică la două decenii de viaţă este pentru mine un semn de mare speranţă. Claudiu Dumitrache este un simbol pentru viitorul creaţiei intelectuale care nu trebuie să moară niciodată, oricât de digitalizaţi am deveni. Iar faptul că îmbină literatura cu muzică, e un semn foarte bun pentru muze, care ne vin de la vechii greci. Omul este o fiinţă capabilă de creaţie intelectuală, singura, de altminteri, iar Claudiu ilustrează acest lucru. “
 
În recenziile din carte, se constată că tânărul artist Claudiu Dumitrache are acces la” lumea lumilor” şi că” în stilul poetului se regăseşte o cromatică menită să producă un maxim de extaz şi să masivizeze cele mai mărunte sentimente, până la apocaliptic.” - Ştefan Lucian Mureşanu (prof. Scriitor, filolog, antropolog şi etnograf).
 
De asemenea, autorul este identificat cu Macedonski, Bacovia sau Eminescu – “Claudiu Dumitrache, este un poet al astrelor şi al infinitului, aducându-ne aminte de Eminescu. Este un neosimbolist al timpului actual. Întreaga lui operă este plină de simboluri. “- prof. Scriitor şi istoric Valentina Vasile.
 
 
În selecţia creaţiilor, autorul a introdus şi controversatul poem „Slujitorii lui Apollo”, pe care autorul îl consideră „poem frustrat”, iar criticii încă încearcă să descifreze „enigma” şi să pună o etichetă modului inovator de exprimare.
 
Claudiu a declarat pentru  www.infoploiesticity.ro motivul care l-a facut  să creeze:
 
Sper să motivez şi să inspir tinerilor din generaţia mea – pasiunea pentru literatură şi muzică, astfel reconsiderând valorile şi cunoscand  ceea ce a acumulat voluntar sau involuntar în cultura românească nefiind benefic pentru viitorul nostru ca popor cu identitate, istorie, potenţial şi valori înstărite lăsate de părinţii noştri ca dar şi ca triumf.”