EXCLUSIV ! Anunţul cutremurător despre industria muzicală făcut de un artist anonim

 

"Pot spune că m-a frustrat faptul că noul stil de "muzică"/content din România este ascultat la orice colţ de stradă şi că vizionarile şi fanii cresc notabil în fiecare zi. Dar acum, nu pot decât să compătimesc anumiţi interpreţi şi ascultători.  

Ajung acum la o idee, sau explicaţie pe care o susţîn şi eu în urmă unei discuţii pe care am avut-o zilele trecute cu un prieten filantrop şi afacerist, la un eveniment la care ne-am intersectat. În momentul în care nu eşţi băgat în seama sau nu ai niciun statut social în nicio turmă sau nu eşţi recunoscut ca ceva anume, răspunzi la prima oferta care ţi se face, fie ea directă sau prin intermediul propagandei, căutându-ti refugiul şi afilierea. Nu mai contează că nu e ceva benefic sau raţional. Contează doar că cineva te validează într-o anumită direcţie sau activitate, tu simţindu-te important de acum.  

Respectivul îmi prezenţa ca exemplu pe cel al religiilor. Un creştin ortodox merge la biserica, stă în fundul bisericii pentru că bogaţîi stau în faţă, ei se împărtăşesc primii şi cu ei stă preotul de vorba după slujbă.. Iar cel din fund se simte neapreciat, deşi face aceleaşi demersuri pentru a fi creştin, diferă doar poziţia socială comparativă cu a celoralalti. Oricum, universal asta e irelevantă. Nici măcar nu există. Aşa că el răspunde la faptul că Martorii lui Yehova bat la uşa şi ii oferă o nouă religie, unde el se simte important şi încălzit de toate vorbele frumoase, ridicându-şi ego-ul de fapt. 

"We need to belong" . De aceea cu toţîi, ne agăţăm de diferite grupuri, "ganguri" , mişcări sau comunităţi de genuri muzicale şi artistice. Pentru afirmare. Pentru validare şi recunoaştere.  

În realitate, cei care ajung aici, nu şi-au găsit un scop, nu au un vis bine definit. Doar se lasă influenţaţi de aspecte imorale şi noi tendinţe de la formatorii de opinii apăruţi peste noapte, înfluenţându-i la rândul lor pe alţii, şi cel mai trist e că de cele mai multe ori sunt copii. 

Adolescenţi şi copii care nu au fost formaţi prea bine şi cărora aceşti influenceri le cresc ego-ul, dorinţele, sau le implementează o nouă atitudine pe care nici măcar nu o doresc în adâncul raţiunii morale şi sufleteşti. O abordează doar pentru că ar fi cool şi de apreciat în aceste comunităţi. 

În viată acestor persoane apar certuri în familie, între prieteni, dorinţa de a ieşi în club pentru a arată că a avut posibilitatea - când de fapt unii muncesc o săptămână pe şantier de la 16 ani şi îşi dau banii pe lucrurile materiale cu care să se laude într-o noapte în club, unde mai plătesc şi acolo nişte bani munciţi din greu, apoi regretând cu singuranţă şi realizând că de fapt viaţă lor e o piesă de teatru şi nimeni nu le plăteşte bilet. Dar continuă pentru a rămâne pe poziţie în grupul lor. Este doar o formă de refugiu prin care problemele şi frustrările devin apreciate şi lăudate. E o lume paralelă a mea şi a prietenilor mei cu care atunci când mă întâlnesc, ne crucim. 

In orice caz, tinerii cu adevărat înţelepţi, nu vor răspunde la astfel de activităţi şi trenduri. Cei mai mulţi aleg sa stea în umbră, învăţând în continuare şi dezvoltând afaceri mici, viziuni inovatoare prin care sa contribuie la bunăstarea celor de lângă ei. Este o bariera clara între aceste doua comunităţi în care diferenţele sunt inscripţionate în ADN. 

Dar mai exista şi persoane care trăiesc intr-un fel din viata publica. Influenceri cu mulţi urmăritori, ei făcând nimicuri de fapt, doar arătând bine sau fiind promovati de alţii, care sunt invitaţi în cluburi abia deschise pentru a le face reclama pe reţelele de socializare, sau care sunt contactaţi de diferite firme de management al vieţii lor, oferindu-le contract, evenimente la care sa îşi facă apariţia, produse gratuite pe care sa le promoveze s.m.d. Dar în viata reala, de cele mai multe ori aceste persoane nu prea au mai mult de o conserva în frigider şi 5 lei în buzunar. Şi asta, e foarte trist... 

Mulţi dintre vloggeri, se apuca de acest fenomen VIDEOBLOG, în care se presupune ca ai ce dărui şi împărtăşi, doar pentru ca le este frică de muncă şi pentru ca ii vad pe aceşti mari vloggeri făcând bani, degeaba. Şi sa fim seriosi, nu e cazul sa spunem ca ei muncesc. Este adevărat ca se depune efort, dar este în zadar, fără scop, fără a transmite o informaţie care are un efect asupra consumatorului (cel puţin, nu benefic), nu este un act conştient. Nu poţi face asemănare între Selly şi Levi Elekes, când e clar care le sunt orizonturile. Iar ei, vor spune ca este doar content diferit. Levi ar spune-o din pacifismul său, iar Selly ar spune-o pentru a se salva... Desigur ca un vlogger nu va recunoaşte niciodată faptul ca e mai uşor sa ai o viata de vedetă, sa bei şi sa mănânci gratis, sa ai haine scumpe, sa faci bani pe reclamele la sucul pentru care Levi face antireclamă, şi sa indobitocesti, sa conduci adolescenţii şi copiii pe drumul către moarte, boli, prostie, viata trăită inconştient şi viata de zombie. Este de acceptat atunci când eşti malefic iar scopul tău nu este activat. Dar, aşteptăm. Poate tipii şi tipele acestea chiar îşi vor uni forţele cândva, pentru a schimba sistemul şi a pune accent pe valorile morale. 

E dezgustator sa avem atatea resurse si talente care nu isi pot da frau liber propriei viziuni artistice aducand continut de calitate. Dacă la inceput am spus ca nu mai sunt frustrat, acum ma contrazic putin. Mai mult. Eh! Macar sa fie asta problema! 

Ajungem sa idolatrizam pe unii ca 5gang şi abi talent, când de fapt sunt doar nişte rateuri momentane. Ne ducem din ce în ce mai mult la fund iar exemplele bune sunt prea puţine ca se le facă fata celor mai putin bune şi sa motiveze tinerii. 

Din gimnaziu pana în facultăţi găsim aceleaşi tipuri de hartuire, diferand doar gradul de gravitate. Grav şi mai puţin grav. Şi nu e tot. Nu doar adolescenţii se hartuiesc. Putem găsi şi cazuri în cancelarie sau între profesor si elev. Profesori ce nu sunt apţi pentru a îndruma, susţine şi motiva un elev spre evoluţie, vedem tot mai des chiar şi fără sa recunoaştem, neştiind ca închizând ochii, contribuim la un posibil rateu în viata cuiva. 

Nu am nicio problemă. Sunt sănătos, fac ce îmi place, nu promovez gunoiul împachetat frumos şi nu deranjez pe nimeni cu plăcerile mele vinovate în percepţia unora cu cap de cocos. Conţinutul meu se poate încadra la neutru, interpretativ şi dacă nu artistic, măcar cu influente. Dar ma înspăimânta puţin când le vad feţele adolescenţilor pe strada sau în tramvai, cu o mare siguranţă pe ei şi mândrie, ascultând LINO, ABI, ALVAREZ SAU 5GANG. De parca au atins iluminarea sau ceva de genul. E atât de penibil şi înspăimântător în acelaşi timp. Efectul zombie. E ca un sindrom, ca un handicap, ca o boala cruntă pe care cu greu o mai poţi trata după ce ai fost infectat. 

Trezirea conştiinţei, copii! Puneţi mâna pe un Eckhart Tolle de urgenta! 

Stand la masa cu artisti din diferite domenii, vine unul fara domeniu, caruia i-ai putea da profesia de "scandalagiu" sau "bufon" (cum spunea tatal Vadim), si care nu se poate ancora in niciun subiect de dimensiuni enciclopedice. Incepe sa dea din gura ca o ţaţă, ca a realizat, ca castigat si ca face o suta de mii sau un milion de urmaritori pe instagram. Pe sfarsitul mesei, dupa ce mananca si bea si se lauda, ce face? Va spun cu parere de rau ca se scuza si pleaca pentru a nu plati. Poate nu are, poate are si e zgarcit... Dar eu nu vreau sa mai platesc pentru astfel de vloggeri, cantareti si hoti subtili (pot adaugă inculţi, analfabeţi, semidocţi sau chiar nişte persoane publice cabotine clare, dar pe care nu le poţi contesta, pentru ca sunt promovate de alte personalităţi şi priveşte, au cate 10k de urmăritori) . Pas!  

Ahh, si mai exista categoria aceea de oameni carora daca le spui ca Ionel e un politician nenorocit si a furat multi bani, recatia lor este:  

- Tu de ce nu furi, ca ai putea, prostule! 

Cred ca am spus totul si m-am facut inteles, macar pentru o persoana." 

 P.S.Acest text apartine EXCLUSIV autorului . Acesta doreste sa-si pastreze anonimatul.