ANDREEA FLORENTINA MIRICA , prahoveanca care vrea să-i calce pe urme Irinei Loghin .

S-a născut în comună Bălţeşti ,judeţul Prahova ,muzica fiind cea mai mare pasiune a vieţii sale .
„ Am crescut de mic copil cu folclorul,şi îmi aduc aminte cu plăcere de momentele în care bunica îmi veghea joacă şi ascultă melodiile îndrăgitei interprete Irina Loghin.De-a lungul anilor,plăcerea bunicii mele a devenit pasiunea mea cea mare.Am învăţat de la mama mea prima piesă,care bineînţeles,a fost o piesă celebră a Irinei Loghin.La iniţiativa părinţilor şi a bunicei,am mers la cursurile de canto popular din cadrul Palatului Culturii din Ploieşti.După selecţie,am urmat aceste cursuri la clasa Dnei Prof.Maria Tănase Marin.Debutul meu pe scenă a avut loc la vârsta de 11ani, în cadrul unui festival interjudeţean.” a declarat pentru Info Ploieşti City ,tânăra artistă .
Apoi a început să cânte la diverse festivaluri şi concursuri atât în ţara cât şi în diaspora , sub îndrumarea doamnei Profesoare Maria Tănase Marin.


În clasa a 5 a a fost admisă la Liceul De Arte „ Carmen Sylva „ Ploieşti aici continuând studiile în domeniul muzical urmând lecţii de clarinet şi pian respectiv canto.
„ După terminare liceului am decis că este necesar să cunosc mult mai în profunzime tainele şi rădăcinile folclorului,şi m-am îndreptat spre studiul Etnologiei, în cadrul facultăţii de Litere,Universitatea Bucureşti.
Astăzi,muzica îmi însoţeşte paşii oriunde m-aş afla ,şi îmi încălzeşte inima.Prin intermediul muzicii,pot transmite o multitudine de stări şi sentimente.Merg cu mare drag la evenimente,unde îmi doresc să aduc celor prezenţi fericire şi bucurie.Menirea mea ca şi artist,este aceea de a bucura sufletele oamenilor.Aşa se face că în 2015 am reuşit să scot pe piaţa muzicală şi prima piesă proprie,intitulată „Curge Prahova la Vale.În prezent am în lucru piese noi,şi sper că prin multă muncă şi perseverenţa să reuşesc să aduc în faţa oamenilor muzică bună şi de calitate.” a mai punctat Florentina .

Prima sa melodie se numeşte Curge Prahova la vale .
Curge Prahova la vale este o piesă inspirată din propriile sale sentimente şi trăiri. „ Fiind prahoveanca,titlul piesei este sugestiv ...face referire la zona unde am crescut.Este o piesă de suflet ale cărei versuri le-am compus gândindu-mă la copilărie,la părinţii mei şi la satul de unde eu provin.Am vrut ca această piesă să fie un omagiu adus părinţilor mei,şi totodată este o piesă dedicată tuturor celor ce îşi amintesc cu nostalgie de copilărie,de părinţi şi de casa părintească.
Oriunde merg în ţară,fie la spectacole sau apariţii tv îmi doresc să duc cât m-ai departe renumele zonei din care provin,şi să amintesc romanilor tradiţiile şi frumuseţile pe care Judeţul Prahova le are."
a spus în încheiere Andreea Florentina Mirica .

https://www.youtube.com/watch?v=DaNQa7YxpFA