Preselectie pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Vocea Prahovei”

Copiii şi tinerii care vor să participe la cea de-a treia ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Vocea Prahovei” mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a se înscrie în faza eliminatorie a competiţiei. Cei care vor trece de preselecţia ce va avea loc în perioada 6-7 mai se vor prezenta în faţa publicului în marea finală de pe 16 mai. În cadrul festivalului vor evolua 30 de concurenţi, cu vârste între 10 şi 20 de ani.

Conform regulamentului, în vederea preselecţiei, concurenţii au obligaţia ca până pe 3 mai să trimită pe e-mail centrulculturiiprahova@yahoo.com fişa de concurs şi cele două declaraţii completate cu toate datele solicitate de organizatori, copie a certificatului de naştere/carte de identitate, pozitivul şi negativul celor două piese cu care vor concura şi dovada achitării taxei de concurs – 70 lei. 
Preselecţia va fi pe 6-7 mai, iar rezultatele vor fi afişate pe site-ul www.cjcph.ro

Etapa finală va avea loc pe 16 mai, începând cu ora 16.00, în Sala „Europa“ a Palatului Administrativ din Ploieşti. Cei 30 de concurenţi (15 la categoria 10-14 ani, 15 la categoria 15-20 de ani) vor avea de prezentat două melodii de muzică uşoară românească şi internaţională, diferite ca structură ritmică melodică. 
Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în bani: 800 lei – premiul I, 500 lei – premiul al II-lea şi 300 lei – premiul al III-a. Cel care va obţine Trofeul festivalului va pleca acasă şi cu suma de 1800 lei.

În cadrul festivalului, Carmen Rădulescu şi Eduard Ungureanu vor susţine recitaluri. 
Organizatorii evenimentului sunt Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova, iar coordonatorul artistic este Raluca Ocneanu. 

Foto: sursa facebook

Sursa: https://www.observatorulph.ro/monden/110347-prahova-devine-pentru-o-zi-capitala-muzicii-si-a-tineretii-ce-premii-sunt-oferite-la-unul-dintre-cele-mai-importante-concursuri-nationale-de-interpretare