Un vlogg-er din Franţa face declaraţii explozive vis-a-vis de favoriţii Eurovision România 2019
 
"Laura nu are şanse la Eurovision la Tel Aviv, pentru că este împotriva comunităţii gay!"
 
 
"Laura Bretan nu susţine drepturile gay-lor, aşa că va avea probleme la Eurovision-ul mare al cărui public este format 50% din persoane LGBT"; "Unii ar putea să spună că Army of Love este o replică a piesei lui Eleni Foureira din Cipru din 2018"; "Trooper nu este de Eurovision", sunt doar câteva dintre declaraţiile acide făcute de vlogg-erul din Franţa zis French Baguette!
 
"Piesa Renegades este o baladă puternică, dar nu este pe gustul meu!"
 
Nici piesa Army of love a Laurei Santiago nu ar fi perfectă. Şi asta nu pentru că ar avea refrenul copiat - vlogger-ul francez se pare că nu a auzit despre recentul scandal de posibil plagiat izbucnit la începutul lunii vis-a-vis de refrenul piesei Bellei - ci se referă la cu totul altceva. "Unii ar putea să spună că Army of Love este o replică a piesei lui Eleni Foureira, Fuego, din Cipru, de acum un an." Tot el însă găseşte o scuză Bellei: "Până la urmă, Eleni nu a inventat ea dansul pe scenă". Nici piesa Lindei Teodosiu nu ar avea şanse sa plece la Tel Aviv: "Piesa Renegades este o baladă puternică, dar nu este pe gustul meu!" De asemenea, nici Trooper nu ar avea mari şanse: "Este rock tipic românesc, dar nu cred ca ar merge la Eurovison."
"Am foarte mulţi favoriţi! De exemplu, piesa DAINA îmi place, este muzică românescă tradiţională, şi chiar avem nevoie de aşa ceva, în fiecare selecţie ar trebui să existe muzică autentică, şi asta este din cultura lor. Iubesc piesa asta! Este aşa de festivă!"
Dar favorita lui Frech Baguette pare a fi Laura Bretan. "Ea poate fi o câştigătoare Eurovision. Este aşa de mică şi are o voce aşa de mare! Piesa începe ca o baladă, apoi continuă cu operă; foarte emoţionant. Dar eu cred că poate să aibă o problemă cu faptul că Laura s-a manifestat public cum că este de partea celor care au familii tradiţionale şi că nu simpatiteaza uniunile între gay. Dar asta nu mă deranjează pe mine personal, care sunt gay. Fiecare are dreptul la opinie. Problema este că 50% dintre publicul Eurovision face parte din LGBT. Sigur, este opţiunea ei să fie împotriva gay-ilor, dar acest lucru o va ajuta în competiţie, vor exista mulţi care o să o urască."
 
Per total, vlogg-er s-a declarat satisfăcut de selecţia României din acest an: "Finala arată bine, este cool, este formată din piese puternice. Succes tuturor!" 
 
Marea Finală Eurovision România are loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, duminică, 17 februarie, de la ora 20.30. Este transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR MOLDOVA, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+.
12 piese sunt în cursa pentru a reprezenta România la Eurovision: D A I N A – Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan, Dear Father – Laura Bretan, On a Sunday – Ester Peony, Renegades – Linda Teodosiu, Right Now – Olivier Kaye, Your journey – Aldo Blaga, Army Of Love – Bella Santiago, Destin – Trooper, Skyscraper – Teodora Dinu, We Are The Ones – Claudiu Mirea, Without You (Sin Ti) – Dya & Lucian Colareza şi Underground – Vaida. Publicul îşi va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 12, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone. De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.