Letiţia Moisescu interpreta piesei DAINA de la Eurovision: Am învăţat să cânt în limba japoneză
Cântăreaţa Letiţia Moisescu (Leticia) a revenit în atenţia publicului cu un nou proiect pop balcanic, cu influenţe din folclorul românesc autentic, inspirată de celebrarea Centenarului Mării Uniri. Ea a lansat piesa “Daina”, în colaborare cu Sensibil Balkan, piesă compusă de Mihai Ogăşanu & Marian Enache de la Sensibil Balkan.
Mihai Ogăşanu este băiatul celebrilor actori Virgil Ogăşanu şi Valeria Ogăşanu şi cel care a compus şi hiturile “Le, le” şi “Zig zaga” pentru Loredana, iar Marian Enache – liderul Sensibil Balkan este chiar cel care a compus “Mahalageasca” care apare pe coloana sonoră a celebrului film Borat! “Am mare încredere în acest proiect şi cred că nu pot să îi răsplătesc altfel pe dragii mei români, acum, în an centenar, decât prin cântec, inspirat din folclorul nostru drag” spune Leticia.
 
Leticia a urcat pe scenă la 4 ani
Leticia s-a lansat pe piaţă muzicală că proiect Play & Win, compozitorii Innei şi s-a reinventat cu fiecare apariţie. De la imaginea angelică, promovată cu piesa “Dreaming of you”, la „văduvă neagră”, cu piesă “Tot eu” sau militând pentru drepturile LGBT, prin lansarea single-ului “What is a problem, boy?” într-un club gay sau interpretând melodii populare, precum “Suflet bun, inimă mare” şi “Maicuţă , tu mi-ai dat glas”, Leticia s-a reinventat şi vrea să aducă Eurovision-ul în România!
„De la vârstă de 4 ani am urcat pe scenă, am vrut să cânt şi să cuceresc lumea cu vocea şi prezenţa mea. Se întâmplă la serbarea de la grădiniţă, unde am interpretat romanţă “Deschide, deschide fereastra”, moment în care toată sală s-a ridicat în picioare şi m-a aplaudat. Acest lucru a făcut ca mama să îmi îndrume paşii spre muzică. În clasă a 5-a m-am înscris la liceul de muzică; de fapt, de aici a început viaţă mea să capete “culoarea scenei”. În primul an de liceu am avut norocul să pot colabora cu RadioDeva, să fac spoturi publicitare şi să ajung în nici un an să cânt cu trupa Dulce şi Amar cu care plecam în oraşe şi susţineam spectacole. Am hotărât să plec din ţară după absolvirea liceului pentru a urmă un vis: “sa cânt pe cele mai mari scene”. Am locuit trei ani întregi în Austria, în oraşul muzicii clasice – Viena. Am lucrat în alt domeniu decât muzică, design, unde am învăţat extrem de multe lucruri noi: creearea de machete, meniuri speciale pentru Golden Globe, Formula 1, Campionatul de fotbal din Portugalia etc. Am cântat în diverse locuri în ţară şi în străinătate. Una din cele mai frumoase experienţe a fost plecarea în Japonia în 2006-2007 de care o să îmi aduc aminte cu foarte mare drag toată viaţa. Am învăţat să cânt în limba japoneză pentru a le arată că le respect cultura şi era până la urmă şi pentru mine o curiozitate de a vedea cât de greu poate fi. Am cunoscut o nouă civilizaţie acolo şi un cu totul alt mod de trăi. Cel mai greu moment din viaţa mea a fost atunci când eram în concursul Eurovision 2011. Atunci am aflat că tatăl meu murise… După ce m-am întors din Austria, am apelat la diverşi compozitori precum băieţii de la Play&Win. Ei mi-au compus 3 piese: If you cry, Tragic Pozitive, Dreaming of you. O mare realizare a fost anul 2011, când am ocupat locul 5 la Selecţia Eurovision, cu “Dreaming of you”, de Play&Win.
Marian de la Sensibil Balkan a compus pentru coloana sonoră a filmului Borat
Originar din comuna Clejani, Marian Enache este cel care a construit şi a dat un plus de culoare modernă trupei Mahala Rai Bandă, imprimând pieselor influenţe pop dance. A pus mâna prima oară pe un instrument la vârsta de 9 ani şi până în zilele noastre a fondat şi construit mai multe trupe muzicale. “In comuna Clejani am crescut, şi acolo am învăţat primele noţiuni de muzică, iar apoi m-am dezvoltat singur, ascultând orice gen muzical, de la Romica Puceanu, până la Metalica”, declară interpretul. Anii 2000, pentru Marian, au însemnat o frumoasă colaborare cu Ema Dei, contribuţia la formarea trupei Mahala Rai Banda, colaborarea la producţia şi înregistrarea piesei Mahalagească, de pe coloană sonoră a filmului Borat. În prezent, Marian Enache se prezintă ca orchestrator şi compozitor al trupei Sensibil Balkan. Alături de Letiţia Moisescu, intră într-o nouă colaborare pentru Selecţia Naţională Eurovision 2019, cu piesa D A I N A.