Ruxandra Grigore , ploieşteanca de la Eurovision. (foto şi video)

Ruxandra Grigore, are 16 ani , locuieşte în Ploieşti şi este elevă la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul “.

Îi place foarte mult limba engleză şi încearcă să îmbine învăţătura cu muzica în egală măsură. Cântă de la vârsta de 10 ani, a început cu lecţii de canto în Ploieşti şi a participat la diverse festivaluri de muzică uşoară, după care la 13 ani a urmat cursuri de tehnică vocală (CVT) la şcoala Loredanei Groza din Bucureşti. “

Consider că acolo mi s-au format bazele ca artist deoarece la 13 ani şi jumătate chitaristul Loredanei mi-a dăruit prima piesă la care am filmat şi un videoclip. După aceea a urmat o perioadă în care am început să îmi formez un repertoriu vast cu melodii din aproape toate genurile muzicale, am început să cânt cu diferite trupe şi artişti la diverse evenimente şi ocazii. “a declarat pentru Info Ploieşti City, tânăra artistă.

La 14 ani a postat pe canalul Youtube un cover în albaneza alături de chitaristul şi toboşarul Loredanei, clipul având peste 220 de mii de vizualizări şi a acordat un interviu pentru un ziar din Albania.

În anul 2017 a participat la X Factor, iar în 2018 la Eurovision alături de Tiri.

De curând a început să colaboreze cu un tânăr DJ/producător (Dayveed) din Ploieşti “care este foarte talentat şi pasionat de muzică electronică şi alături de care am lansat două piese scrise de mine.”, a mai completat Ruxandra.

 De aproximativ 1 an şi jumătate a început să-şi scrie singură piesele, urmând ca pe viitor să le şi lanseze.

De aproximativ o lună, este artistă şi la Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti şi speră că pe viitor să mai urmeze colaborări cu CCS, deoarece a întâlnit oameni foarte drăguţi şi talentaţi.

“Pentru show-urile mele îmi pun singură ideile pe hârtie şi încep să creez şi să organizez lucrurile. Îmi fac mix-urile muzicale singură, cât şi scenografia, urmând după aceea să îmi pun echipă (formată din dansatori de obicei) să intervină cu idei. Sunt extrem de pasionată de muzică, ador să îmi ţin publicul alături de mine, tind să fac un show cât mai complex pe scenă şi sper că pe viitor să am cât mai multe ocazii, evenimente şi spectacole la care să cânt.” a mai declarat pentru publicaţia noastră, tânăra artistă.

Foto: Facebook: //ruxandragrigore/official