DISKOteka HIT the TOWN.Saragossa Band DOduie SCENA la Iaşi

Pe 10 Septembrie vor urca pe scenă la Diskoteka Festival 2023, cei mai mari petrecăreţi ai Germaniei!

O seară pe care ... Iaşiul n-o să o uite niciodată!!!

Pregătirile pentru DISKOteka 2023 sunt în toi. Iaşiul, este alegerea organizatorilor, astfel că acesta devine destinaţia muzicală NUMĂRUL 1 a sfârşitului de vară, dar şi cea mai mare Capitală Retro în aer liber.

Un IAŞI sonor, DJei actuali şi mari artişti ai anilor ‘80 & ‘90, doua generaţii şi cele mai mare HITURI ale lor, care vor electriza scena la cea de-a treia ediţie!

Mega energia va fi la cote maxime atunci când pe scena Diskoteka Festival vor urca „foarte tinerii” Saragossa Band, artişti de notorietate internaţională, înnebuniţi după muzica disco, chiar şi acum la 40 de ani de la lansarea primului lor HIT: Big Bamboo în 1979!

Saragossa Band, efervescenţi aşa cum îi ştiţi vor cânta şi vor dansa la DISKOteka 2023, în amintirea celor mai reuşite party-uri care s-au ţinut vreodată în România Generaţiei de Aur .

Agadou - piesa de aur a trupei – va încinge atmosfera la maxim sau cum le place organizatorilor să spună: AGADO DO DO DOduie SCENA! Piesa a fost şi este foarte populară în cluburi şi discoteci şi sute de artişti au preluat-o şi au plimbat-o prin toată lumea!

Am stat de vorbă cu Harry Karrer, liderul vocal al trupei într-un interviu exclusiv pentru fanii din România, am aflat câteva lucruri inedite în premieră despre vizita şi concertul de la Iaşi dar şi despre distracţia de după...

_ Hello, Harry! Din nou în România, dar de această dată la IAŞI! Credem noi, unul din cele mai frumoase oraşe, în care aţi fost vreodată!

_ Harry Karrer: Hello. Da, ajungem la Iaşi pe 10 septembrie. Tot călătorim de-a lungul şi de-a latul lumii mereu, şi o facem în continuare cu mare bucurie şi energie! Iar de întors ne întoarcem doar acolo unde ne-am simţit ca acasă. Nu ne referim aici la un cadru anume, ci la un fel de sentiment! Pentru noi "acasă” este cel mai frumos cuvânt care există. Despre asta e vorba când revenim în România! Şi da, este o premieră şi pentru noi că ajungem atât de sus în nordul ţarii, am aflat că Iaşi este unul dintre cele mai romantice oraşe şi asteptăm cu nerăbdare! Mai mult ca sigur după concert, direct de pe scenă, ieşim să-l vedem. Deci suntem puşi pe distracţie! (râde) Ni s-a spus că oamenii reuşesc să se distreze pînă târziu în noapte...aşa că nu vom avea timp de pierdut. Organizatorii au fost drăguţi şi ne-au trimis deja poze foarte interesante cu oraşul noaptea.

_ Da, dar Iaşiul este frumos şi ziua! Ce v-aţi propus pentru a doua zi, după concert?

_ Harry Karrer: Oh daa, ei bine, după ce cântăm în faţa Palatului Culturii în Parcul Palas Mall, a doua zi îl vizităm şi în detaliu Aşa ar trebui, nu? Acolo vom fi foarte fotogenici, pentru ca e zona cea mai forogenică. (râde) Vom face poze cu fanii şi prietenii noştri. Vom revedea şi Grădinile Palas din nou la lumina zilei. Apoi mai mult ca sigur mergem la Muzeul de Artă, în special la Muzeul de Tehnică, zona de instrumente. Neapărat ne dorim asta. Am stabilit deja cu organizatorii. Uite îţi arăt agenda, e trecut aici... vezi..

Apoi la aer din nou şi facem o vizită şi la Cuptorul Moldovencei...avem prieteni români care au zis că-i musai! Parcă aşa se zice...nu? M U S A I ... (râde)

Pentru noi, Diskoteka înseamnă şi cultură. Cultura muzicală, cultura oraşelor, oameni, amintiri, impresii....vrem să avem parte de toate aceste lucruri interesante la IAŞI! Şi daaa de ce să nu recunoaştem, ne simţim foarte norocoşi că suntem invitaţi la un eveniment de aşa anvergură, într-un loc special din Europa.

_ Sunteţi celebri, aţi călătorit în toată lumea, aţi participat la sute de festivaluri, v-aţi întâlnit cu cel puţin 3 generaţii, totuşi ce aţi recomanda unui tânăr să asculte în 2023? La ediţia din acest an, organizatorii s-au gândit să atragă şi publicul tănăr...

_ Harry Karrer : Publicul tânăr să asculte tot ceea ce le face plăcere, asta le recomandăm, dar în principal muzică adevărată ... Să rămână cântecul!

_Voi ca trupă, la ce altfel de concerte mergeţi, atunci când nu urcaţi pe scenă?

_ Santana, Eagles şi mulţi alţii…

_Vi se întamplă să fredonaţi vreun hit celebru, şi care sa nu fie neapărat al vostru?

_ Harry Karrer : Greu de spus, venim de pe vremea când erau multe hituri interesante ... fredonam mult … dar hai să spunem Hotel California! Ce zici de asta? ...

_ Ce să zic… Such a lovely place... what a nice surprise... mă trec fiorii 1976 ... totuşi prea tristă ...încerc să fac rama la tabloul ăsta cu voi, mi se pare greu de imaginat ...

Chiar, cum vedeţi viitorul muzicii retro, credeţi că e posibil ca roboţii să fure cumva şi din nostalgia asta, să urce pe scenă, să cânte şi chiar să transmită emoţii ... e cumva la modă subiectul.

_ A nu, imposibil! Muzica are nevoie de sentimente şi emoţii pe care niciun robot nu le poate crea. Şi teoretic şi practic vedem asta imposibil!

_ Totuşi, imaginaţi-vă primul concert Retro Nostalgia pe Marte. Care ar fi primii 3 mari solişti invitaţi?

_ Queen, Eagles, Rolling Stones …

_ Hai repede cu un lucru interesant, ciudat sau neaşteptat care vi s-a întamplat la un concert! Mai poate fi geneneraţia ‘80 & ‘90 imprevizibilă?

_ Cum să nu! Îmi amintesc de un concert, unde un fan a fost atât de mulţumit de spectacolul nostru, încât ne-a dat jacheta lui AC/DC …Tare nu?? (râde)

_ Care dintre piesele voastre are cele mai multe vizualizari pe You Tube?

_ Agadou, Zabada şi variantele Medleys ... clar!

_ Câte concerte mai aveţi pe an şi unde cântaţi cel mai des?

_ Destul de multe am putea spune, dar niciodată suficient … cântăm foarte mult în Germania, Ungaria, Ţările Baltice

_ Cel mai tânăr şi cel mai vârstnic fan pe care l-aţi întâlnit? Şi unde?

_ Oh da, ne face plăcere să ne amintim de o fetiţă de 3 ani din Germania, iubitoare de Agadou şi un bărbat de 87 de ani pe care l–am întalnit la un eveniment de gală, fan al LP-urilor noastre Medley …

_ Care e primul cuvânt care vă vine în minte când vă gândiţi la fanii voştri din România?

_ Sunt cei mai mari iubitori de muzică retro şi petrecăreţi din lume! Româniaaaaa abia aşteptăm să ne revedem! Iar pe cei din Iaşi îi aşteptăm la o baie de mulţime şi hituri, care să-i încarce pe toţi pentru un an întreg!

_ Un gând şi o promisiune pentru DISKOteka 2023!

_ VOM cânta şi VOM dansa! Asta e SIGUR! Va fi o atmosferă tare faină! Vom fi prietenii voştri de distracţie! Vom urca pe scenă într-o seară pe care... Iaşiul n-o să o uite niciodată!!! Come UP! Hey UP! Stand UP!

Saragossa Band se disting şi azi de restul formaţiilor dance 80&90 printr-o MEGA energie şi o MEGA magie!

Iar dacă îţi place şi ţie muzica disco, trebuie doar să dansezi în ritmul lor pe 10 Septembrie la... IAŞI!

DISKOteka Festival a înregistrat deja un prim succes la Timisoara în 2019 şi în 2022 la Craiova.

Incă de la prima ediţie, organizatorii au pus bazele unui festival de muzică retro de succes în România.

În acest moment biletele au trecut deja de etapa de pre-sale iar organizatorii au deja noi oferte.

Ele pot fi achiziţionate de pe platforma www.bileteacum.ro

Dana Liţă - Social Media & Content

DISKOteka Team