IL VOLO REVINE LA CLUJ-NAPOCA PENTRU UN NOU CONCERT  PE 30 SEPTEMBRIE, LA BT-ARENA

Celebrul grup de origine italiană – IL VOLO care domină lumea pop-opera internaţională de peste un deceniu, compus din tenorii Piero Barone şi Ignazio Boschetto şi baritonul Gianluca Ginoble, revine în România în cadrul turneului mondial al anului 2023 şi va cuceri publicul din Cluj cu noul lor concert pe 30 septembrie, la BT- Arena.

Reprezentaţia de la Cluj, va fi urmată de încă o reprezentaţie susţinută de IL VOLO pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, în data de 4 octombrie.

Biletele au fost puse în vânzare şi sunt disponibile online pe Eventim.ro precum şi la magazinele partenere din reţeaua Eventim, la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc.

Concertul crossover al trupei IL VOLO, ce va fi prezentat în toamnă publicului din inima Ardealului, va cuprinde interpretări ale unor melodii pop-opera adorate de publicul din întreaga lume, dar şi piesele de rezistenţă care i-au propulsat în topul celor mai apreciaţi artişti internaţionali ai momentului. „O Sole Mio”, „Notte Stellata (The Swan)” sau „Grande Amore” sunt doar câteva dintre ingredientele producţiei concertistice grandioase pregătite pentru turneul din 2023. Momentele muzicale înălţătoare vor fi presărate cu momente fine de umor menite să inducă publicului o stare excelentă şi să îi ofere o amintire frumoasă pentru tot restul vieţii.

IL VOLO a readus în atenţia iubitorilor de concerte live frumuseţea muzicii clasice, a operei tradiţionale şi a belcanto-lui italian, dorind să ofere continuitate muzicii clasice şi să atragă tinerii spre acest gen muzical. Piero, Ignazio şi Gianluca sunt aplaudaţi în întreaga lume pentru energia şi bucuria pe care o transmit publicului atunci când sunt pe scenă.

Vocile lor unice şi abilităţile de interpretare au fost comparate cu vocile celor mai mari solişti clasici. Nu este întâmplător faptul că sunt numiţi ,,băieţii cu voci îngereşti’’ şi că sunt desemnaţi moştenitori ai celor trei tenori legendari, José Carreras, Placido Domingo şi Luciano Pavarotti

Din anul 2009 şi până în prezent, IL VOLO a susţinut peste 300 de concerte pe toate continentele, în faţa a peste 2 milioane de spectatori. A cântat în cele mai prestigioase săli, precum Royal Albert Hall, Radio City Music Hall din New York sau Arena di Verona în Italia.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune televizată. Producătorul acelui show tv i-a reunit într-un trio şi le-a ales numele de scenă - IL VOLO. Datorită talentului lor uimitor, artiştii au împărţit scena cu unii dintre cei mari artişti internaţionali, precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana sau Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la ”We Are The World” For Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale.

Cu cinci albume de studio cu primit discul de platină şi au obţinut două nominalizări la Premiile Grammy.

În 2015, au câştigat concursul Sanremo cu piesa sa Grande Amore şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi, au lansat albumul „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, Carreras – Domingo - Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 au susţinut un turneu mondial înregistrând un succes fără precedent. Concertul lor de deschidere de la Florenţa este susţinut chiar de Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume.

Unul dintre cele mai recente albume ale trupei Il VOLOMusica, cu melodia Musica Che Resta, a cucerit publicul Sanremo, fiind încă o dovadă a succesului lor fără margini. Albumul s-a aflat în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări – Malta, Brazilia, Israel şi multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.

Favorit al Papei Francis, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participle la cea de-a XXVI-a ediţie a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama; aici au interpretat „Ave Maria” în faţa a peste un million de spectatori.


Comunicat:Nicoleta ION-PR Manager