AL BANO ANIVERSEAZĂ ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 80 DE ANI  ÎN CONCERT LA SALA PALATULUI DIN BUCUREŞTI

AL BANO & SIMFONICO ” - 27 MAI 2023

Al Bano, legendarul artist care conferă muzicii italiene o savoare aparte, revine în România pentru a celebra 80 de ani de viaţă printr-un concert - eveniment menit să creeze amintiri de neuitat. Intitulat „AL BANO & SIMFONICO”, concertul face parte din cadrul turneului aniversar din acest an şi va fi prezentat publicului din ţara noastră pe 27 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 20:00.

Acompaniat de instrumentiştii Valahia Symphony Orchestra sub bagheta maestrului dirijor Alterisio Paoletti, Al Bano va cuceri audienţa cu un repertoriu variat ce va cuprinde cele mai aplaudate melodii. De la celebra piesă de debut „Nel sole” la seria referenelor nostalgice precum, „Felicita”, „Ci sara”, „Sempre sempre”, „Liberta” sau ale altor titluri de rezonanţă, concertul de la Bucureşti va fi completat cu momente muzicale susţinute de invitaţi speciali. Paula Seling, Alina Sorescu sau soprana Silvia Micu sunt vocile care vor confirma încă o dată faptul că muzica uneşte oamenii fără să ţină cont de graniţe, cultură sau vârstă.

 La numai câteva luni distanţă de concertul susţinut pe scenele din ţara noastră, Al Bano se declară îndrăgostit iremediabil de România şi le promite spectatorilor o seară muzicală veritabilă, un concert aniversar pe care îl vor purta în suflete pentru tot restul vieţii.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe Iabilet.ro, din reţeaua magazinelor partenere Iabilet.ro şi de la casa de bilete a Sălii Palatului. Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc, astfel: Cat.1 – 375 lei, Cat.2 – 295 lei, Cat.3 – 225 lei şi Cat.4 – 155 lei.

AL BANO CARRISI s-a născut la Cellino San Marco (Brindisi) din Puglia, la 20 mai 1943. A descoperit marea vocaţie pentru muzică în copilărie. Nu întâmplător a decis să renunţe la studiile de master şi la vârsta de doar 16 ani să „emigreze” la Milano pentru a călca pe urmele lui Domenico Modugno, originar din San Pietro Vernotico, centru aflat la doar câţiva kilometri depărtare de Cellino.

În luna noiembrie a anului trecut, îndrăgitul cuplu Al Bano şi Romina Power au împărţit scena de la Sala Palatului şi au făcut un adevărat spectacol la BT Arena Cluj-Napoca cucerind inimile miilor de nostalgicilor melomani, dar şi ale celor mai tineri admiratori. Al Bano şi Romina Power au format unul dintre cele mai de succes şi îndrăgite cupluri în anii ’70 – ’80. Ei sunt un simbol al muzicii italieneşti şi au cunoscut succesul la nivel internaţional prin piesele lor memorabile.

Al Bano şi Romina au dat lovitura cmu piesa „Felicita”, pe care au lansat-o în 1982. Doi ani mai târziu, au lansat un alt hit – „Ci sara”. În 1986, au semnat un contract cu casa de discuri WEA, în baza căruia au lansat un album intitulat „Sempre sempre”. Un an mai târziu, a fost lansat următorul lor album – „Liberta”. Piesa de titlu a ajuns atunci în fruntea topurilor muzicale.

După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano & Romina Power se reunesc pe scenă în anul 2013 la Moscova cu ocazia unui eveniment dedicat celor 70 de ani ai lui Al Bano, eveniment pentru care biletele s-au vândut instantaneu.

Acesta a fost urmat de un turneu internaţional intitulat „Reunion Tour” şi a cuprins concerte în Rusia, SUA, Canada, Spania, Germania, Austria şi bineînţeles, România. După ce s-au întors să cânte împreună, fanii şi tabloidele au început imediat să speculeze despre reunirea lor şi în viaţa lor privată.

Sursa:Comunicat Nicoleta ION-PR Manager Art NAtion