MAESTRUL ANDRE RIEU SE ÎNTOARCE ÎN ROMÂNIA,PENTRU UN NOU CONCERT DE PROPORŢII

 André Rieu, celebrul violonist şi compozitor care a făcut muzica clasică accesibilă milioanelor de oameni din întreaga lume şi a transformat valsul într-o senzaţie internaţională, revine la Cluj în cadrul turneului mondial al anului 2023, pentru a le oferi admiratorilor o nouă experienţă muzicală de neuitat.

Alături de orchestra sa, maestrul André Rieu va urca pe scena BT-Arena din Cluj-Napoca, pe 3 martie 2023, iar concertul grandios va fi cu siguranţă unul dintre cele mai importante evenimente concertistice ale anului 2023 din România. Biletele vor fi puse în vânzare marţi, 1 noiembrie 2022, începând cu ora 11:00 şi vor fi disponibile exclusiv în reţeaua Eventim.ro.

Concertele romantice şi vesele ale lui André Rieu includ piese clasice emoţionante, valsuri, muzică de film şi operă, dar şi melodii pop, interpretate alături de cea mai mare orchestră privată din lume, Johann Strauss Orchestra.

Pe muzica lui André Rieu mii de spectatori prezenţi pe stadioane au vibrat şi s-au legănat pe valsul lui Dmitri Shostakovich, pe durata pauzelor mai multor meciuri de fotbal jucate în Liga Campionilor, iar turneele sale mondiale ajung la peste jumătate de milion de oameni în fiecare an.

Emoţiile sunt cheia”, spune André Rieu.

"Toată lumea este binevenită la concertele mele. Ne deschidem inimile pentru public, iar publicul îşi deschide inimile pentru noi. În fiecare seară, în sălile de spectacole, eu şi orchestra mea vedem oameni dansând şi cântând pe culoar, entuziaşti şi fără griji. Împreună petrecem seri de neuitat. Când oamenii îmi scriu că au nevoie de două săptămâni pentru a-şi reveni după concertele mele, devin cel mai fericit om din lume!"

Artistul a transmis salutări calde publicului din România prin intermediul mesajului video alăturat: https://fb.watch/grcLFbWzxN

Videoclipurile lui André Rieu pe YouTube au depăşit cu mult peste 1 miliard de vizualizări; aproape 9 milioane de fani din întreaga lume îl urmăresc pe Facebook. Printre cele 40 de milioane de albume vândute, cel mai recent album, lansat în 2022, intitulat „Happy Together” i-a adus din nou succesul, acesta aflându-se în primele 10 poziţii ale topurilor internaţionale.

Turneele lui André Rieu depăşesc în mod regulat turneele mai multor vedete pop şi rock din lume. Concertele sale sunt, de asemenea, un răsfăţ vizual, începând cu intrarea celebrului violonist şi a muzicienilor săi prin mulţime, până la momentul urcării pe scenă şi a începerii concertului, la costumele fastuoase sau ecranul impresionant din spatele orchestrei pe care sunt proiectate imagini speciale pentru fiecare cântec în parte, garantând o seară extraordinară pentru întreaga familie.

Andrè Rieu se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din ţara noastră. În 2015, artistul a susţinut 7 concerte sold-out, în Piaţa Constituţiei din Capitală, loc numit de artist ca fiind „Centrul Universului". Atunci, celebrul violonist a fost aplaudat de peste 85.000 de spectatori veniţi din toată ţara şi nu numai. Astfel, André Rieu a scris o pagină inportantă în istoria concertelor din România, fiind catalogat cel mai amplu eveniment concertistic al anului 2015".

Lucrurile extraordinare nu au încetat să vină din partea marelui artist. A fost alături de suferinţa românilor în urma tragediei din Clubul Colectiv, şi a dăruit, în semn de solidaritate, ceea ce avea mai de preţ: MUZICA. DVD-ul concertului „Live in Bucharest" a adunat din vânzari 150.000 de euro, bani pe care i-a donat în totalitate victimelor.

Au urmat alte două concerte sold-out în 2016, în aceeaşi locaţie, cu peste 25.000 de spectatori, iar în 2019, cu puţin timp înainte de pandemie, publicul din Cluj-Napoca a luat cu asalt cunoscuta sală BT Arena, epuizând toate biletele.

După seria de 4 concerte sold-out, susţinute în acel an, la Cluj-Napoca, iată că André Rieu a inclus România în programul noului său turneul mondial.

Admiratorii artistului din ţara noastră se vor putea bucura de magia muzicii într-un nou spectacol fabulos, prezentat de celebrul violonist alături de cei 60 de muzicieni desăvârşiţi, membri ai Johann Strauss Orchestra.

Îndrăgostit iremediabil de România, artistul îşi respectă promisiunea şi anunţă cu bucurie noul său concert ce va avea loc pe 3 martie 2023, la Cluj.

Sursa:Comunicat Nicoleta Ion/EventsNico