Lampa cu cristale de sare de Himalaya, un CADOU sanatos pentru orice ocazie. 10 beneficii de a avea o lampă de sare roz de Himalaya în locuinţă
1. Lămpile de sare curăţă şi purifică aerul
Probabil că beneficiul cel mai cunoscut al lămpilor de sare este incredibila sa proprietate de a elimina praful, polenul, fumul de ţigară şi alte substanţe iritante din aer.
Sarea, prin natura sa, este higroscopică, ceea ce înseamnă că atrage apa la suprafaţa sa, care se evaporă rapid datorită căldurii furnizate (din aceste motiv lămpile de sare tind să transpire şi să formeze o peliculă de apă într-un climat umed).
Mici cantităţi de vapori de apă sunt prezente în aer şi pot transporta particule de mucegai, bacterii, praf, polen, fum de ţigară, alergeni şi alte substanţe contaminante. Lămpile de sare atrag aceşti vapori de apă şi îi elimină din aer. Acesta este unul dintre principalele beneficii ale lămpilor de sare şi unul dintre motivele pentru care ar fi indicat să avem câte o astfel de lampă în fiecare încăpere din locuinţă, inclusiv în baie.
2. Lămpile de sare reduc simptomele astmului şi a alergiilor
Dat fiind faptul că lămpile de sare elimină particule microscopice de praf, fire de păr ale animalelor de casă, particule de mucegai şi diverse bacterii în aer, plasarea unei lămpi sau chiar două în camerele unde ne petrecem majoritatea timpului poate reduce simptomele de alergie, de astm şi de rinită alergică. Inclusiv persoanele care suferă de astm vor observa o mare diferenţă după o săptămână sau două de utilizare a lămpilor de sare. Sarea roz de Himalaya este un remediu natural excelent pentru tratarea afecţiunilor specifice căilor respiratorii, inclusiv a sinuzitei.
3. Lămpile de sare calmează tusea
Când lampa de sare se încălzeşte şi îşi începe ciclul higroscopic de particule în aer, schimbă de asemenea încărcătura moleculelor care se eliberează. În prezent, majoritatea locuinţelor acumulează în principal ioni încărcaţi pozitiv care nu sunt deloc buni pentru sănătatea noastră.
Unul dintre prejudiciile pentru sănătate care apare când se respiră preponderent ioni pozitivi din aer este acela că cilii microscopici care se găsesc la nivelul traheei devin mai lenţi şi nu mai funcţionează atât de bine pentru a îndepărta particulele contaminante de plămâni. Deoarece lămpile de sare roz de Himalaya absorb apa şi particulele din aer,ele absorb de asemenea şi ionii pozitivi. Atunci când se eliberează din nou vaporii de apă în aer, se expulzează şi ionii negativi care au un efect opus asupra căilor noastre respiratorii.
Aceasta înseamnă că pe lângă eliminarea substanţelor contaminante din aer, lămpile de sare ajută de asemenea corpul să filtreze aerul într-un mod eficient, astfel încât orice particulă nedorită să nu ajungă în plămâni.
4. Lămpile de sare cresc nivelele de energie
O plimbare printr-o pădure înverzită, o după-masă petrecută pe plajă sau un simplu duş la prima oră a dimineţii sunt activităţi pe care multe persoane le consideră energizante şi surse de bună-dispoziţie. Nu este o coincidenţă că toate acestea sunt activităţi care de fapt ne expun la o creştere a concentraţiilor de ioni negativi, aşa cum sunt şi cele generate de lămpile de sare de Himalaya. Aşa cum se ştie, ionii pozitivi ne dezechilibrează şi scad nivelele de energie ale corpului.
Mai ales dacă vă simţiţi în mod constant obosit(ă) şi nu aţi găsit o cauză exactă, încercaţi să achiziţionaţi o lampă cu sare de Himalaya şi să o plasaţi în camera în care vă petreceţi majoritatea timpului. Cu siguranţă, după doar o săptămână de utilizare a lămpii de sare veţi observa o schimbare în bine a stării dumneavoastră.
5. Lămpile de sare neutralizează radiaţiile electromagnetice
În prezent, majoritatea oamenilor trăiesc într-un ocean metaforic de radiaţii electromagnetice care provin de la aparatele electronice moderne (precum televizoare, computere, telefoane mobile, tablete, aparate electrocasnice, dispozitive de muzică, etc). Chiar dacă aceste radiaţii sunt invizibile, efectele pe termen lung ale expunerii la câmpul electromagnetic pot deveni chiar grave. Se cunoaşte faptul că o expunere constantă la radiaţii electromagnetice creşte nivelele de stres, determină oboseala cronică şi reduce răspunsul imunitar al organismului, printre alte aspecte.
Pe măsură ce emit ioni negativi în aer, lămpile de sare roz de Himalaya acţionează pentru neutralizarea radiaţiilor electromagnetice. Plasaţi o lampă de sare chiar lângă computerul la care lucraţi sau lângă alte dispozitive electrice pe care le folosiţi în mod frecvent pentru a reduce astfel pericolul potenţial al acestora.
6. Lămpile de sare îmbunătăţesc calitatea somnului
Un alt efect secundar care rezultă dintr-o supra-expunere la ionii pozitivi din aer este acela că ne privează de un somn de calitate. Aceasta se petrece datorită faptului că aceste particule încărcate pozitiv pot într-adevăr să reducă fluxul de sânge şi de oxigen către creier, determinând tipare de somn neregulate. Lămpile de sare sunt generatoare naturale de ioni negativi, tocmai de acea pot ajuta la rezolvarea acestei probleme. Plasarea unei lămpi de sare sau chiar două în dormitor poate îmbunătăţi calitatea aerului din această încăpere, având ca rezultat un somn mai odihnitor.
Inclusiv dacă sunteţi o persoană care nu poate dormi decât într-o încăpere total întunecată, puteţi aprinde lampa de sare cu câteva ore înainte de a merge la culcare şi lăsaţi-o să acţioneze în timpul zilei.
7. Lămpile de sare îmbunătăţesc concentrarea
Lămpile de sare roz de Himalaya sunt de asemenea o modalitate naturală pentru a ne relaxa şi de a ne calma la finalul zilei. În acelaşi timp, lămpile de sare sunt foarte recomandate şi pentru îmbunătăţirea concentrării, mai ales dacă realizaţi o muncă intelectuală solicitantă. Acest efect se datorează faptului că ionii negativi emişi de lampa de sare stimulează furnizarea oxigenului către creier şi alte organe. Menţineţi o lampă de sare pe biroul unde lucraţi pentru a vă îmbunătăţi capacitatea de concentrare.
8. Lămpile de sare ameliorează astenia şi depresia
Pe lângă faptul că generează ioni negativi care îmbunătăţesc stările de dispoziţie şi cresc nivelele de energie, lumina caldă şi naturală emisă de lămpile de sare este destul de asemănătoare cu lumina soarelui la apus şi poate fi utilizată cu succes pentru ameliorarea simptomelor de astenie şi depresie. Mai ales în sezonul rece, când zilele sunt scurte, iar lumina solară ne lipseşte, lămpile de sare de Himalaya ne pot ajuta la combaterea stărilor negative precum letargia, pesimismul şi apatia.
9. Lămpile de sare reduc electricitatea statică din aer
Energia statică sau electrizarea apare uneori când ne aşteptăm mai puţin: când atingem o persoană, când mângâiem animalul de companie sau atingem o clanţă. Electricitatea statică este cel mai adesea deranjantă, însă din fericire lămpile de sare sunt o modalitate naturală de a neutraliza particulele ionizate din aer.
De asemenea practica denumită “Earthing” sau împământarea are beneficii similare. Când păşim cu picioarele desculţe pe sol primim ioni negativi prin intermediul energiei naturale prezente la nivelul pământului, ceea ce oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.
10. Lămpile de sare protejează mediul înconjurător
Nu în ultimul rând, un aspect important este acela că lămpile de sare roz de Himalaya respectă mediul înconjurător. Ca o estimare necesară, rezervele de unde se extrag blocurile de sare pentru lămpi măsoară între 80 şi 600 milioane de tone şi se prevede că vor dura cel puţin 350 ani în ritmul actual de extracţie. Baza unei lămpi de sare de Himalaya este confecţionată adeseori într-un lemn sustenabil, în general lemn de neem. De asemenea, unele lămpi de sare necesită doar un bec de dimensiuni mici care consumă foarte puţină energie, iar în unele lămpi de dimensiuni mai mici se plasează lumânări.
Detalii si comenzi prin mesaj pe pagina sau privat aici : https://www.facebook.com/Paradisul-Naturist-magazin-online-Buftea-1456532151234879/

Magazinul ( on-line ) Paradisul Naturist Buftea .