Fiecare cal merita o sansa la o viata mai buna.Campania nationala SAVE THE HORSES ROMANIA
 
Scopul nostru este să salvăm cai abuzaţi, chinuiţi, abandonaţi, bolnavi, unii chiar răniţi în accidente rutiere şi să îi ajutăm să redevină sănătoşi  şi fericiţi. In momentul de faţă avem in grija noastra peste 60 de cai si 4 măgăruşi.
 
Am inceput să ne ocupăm de cai in martie 2014, când, dintr-o pura întâmplare, am văzut un cal amărât şi chinuit pe care am decis instantaneu să il ajutăm cumva. Şi acela a fost primul cal preluat. Au urmat alţii şi alţii şi am înţeles, pe măsură ce se iveau alte cazuri, cât de gravă si dramatică e situatia animalelor mari in Romania. Am decis că ne vom dedica timpul si eforturile si vom lupta din toate puterile pentru a schimba ceva în bine in viaţa lor.
 
Suntem doar doi oameni, soţ şi soţie, care am renunţat la viaţa de dinainte şi, până la urmă, la confortul de atunci, pentru a ne implica în totalitate în acest proiect. Am încercat să ne bazăm pe ingrijitori si să îmbinăm viaţa de dinainte cu lucrul cu caii, dar ceva nu mergea deloc cum trebuia. Având atunci peste 40 de cai, am ajuns la concluzia că dacă vrem să avem garanţia că ei sunt mereu bine, va trebui să stăm si noi efectiv acolo unde sunt caii. Şi, din chirie în chirie, am ajuns acum lângă Târgovişte. E cea mai buna locaţie de până acum pentru cai, deoarece este spaţiu destul de mare si mulţi pot sta mereu liberi. Cel mai greu însă a fost pentru noi, până am amenajat cât de cât casa aflată pe teren, căci nu era terminată, nu aveam apă sau căldură, a fost un coşmar. Dar am reuşit cumva şi de mai bine de un an stăm aici, alături de caii salvaţi.
 
Ne-am implicat în multe cazuri, oricând ne-a fost cerut ajutorul, unele extrem de dramatice şi epuizante atât din punct de vedere fizic cât şi psihic. Au fost situaţii în care singurul lucru uman pe care l-am mai putut face pentru un cal a fost să îi curmăm suferinţa. Au fost şi multe cazuri fericite, când cai preluaţi mai mult morti decât vii au luptat din răsputeri alături de noi pentru viaţa lor şi au reuşit să îşi revină. Am avut cai abuzaţi cumplit, ce deveniseră agresivi şi nu de puţine ori ni s-a întâmplat să ne temem efectiv de ei sau să ne facem griji dacă vom reusi sau nu să gestionăm aşa ceva. Dar timpul, grija si dragostea i-au schimbat complet in bine. Dupa ce s-au însănătoşit, câţiva dintre caii salvaţi au plecat mai departe, în familiile unor oameni iubitori de animale. Am verificat cu mare atentie cui i-am dat şi au plecat la mai bine. Ceilalţi cai au rămas cu noi si facem zilnic tot ceea ce ne stă in putere pentru a le asigura o viaţă frumoasă şi linistită, complet diferită de ce au cunoscut majoritatea lor înainte de a ajunge la noi.
 
Deoarece înainte să ne iasă in cale Nina, primul cal preluat, am ajutat sute si sute de căţei şi înfiinţasem o asociatie special pentru asta, am decis să mergem înainte pentru cai şi astfel. Anul acesta, am infiintat Asociatia Save the Horses.
 
Fiind o asociatie legal constituita şi fiind înregistraţi inclusiv in Registrul Unic, asta înseamnă că:
 
- orice donatie făcută către noi se contabilizează şi se înregistrează din punct de vedere contabil / legal şi se poate scădea din venitul impozabil,
- puteti sa ne donati cei 2% din impozit daca sunteti angajati sau pensionari; nu vă costă nimic, pur şi simplu alegeţi unde se duce o parte din impozitul pe care îl plătiţi statului; acelaşi lucru pot face şi firmele, numai că în cazul lor suma este de 20% din impozitul plătit,
- putem primi sponsorizări din partea firmelor, iar acestea pot deduce sumele respective din impozitul pe profit.
 
Anul viitor, cât de repede vom întruni condiţiile legale, vom aplica pentru un numar de telefon scurt la care să putem strânge donatii de tipul 2 sau 4 E / mesaj pe lună de la susţinătorii nostri. Trebuie însă să avem un an fiscal încheiat. Ne dăm seama că urmaritul paginii noastre şi raspunsul la urgenţele noastre ia timp şi nu este la îndemâna tuturor. Apreciem sprijinul vostru în orice formă şi vrem să ne asigurăm că facem totul ca să vă fie cât mai uşor să ne ajutaţi.
 
Cu ajutorul vostru am strâns şi plătit un avans de 7.000 E pentru cumpărarea unui teren pe care să construim un adăpost pentru caii salvaţi şi alţii care au atâta nevoie de ajutor şi pentru asta vă multumim din suflet .Vom avea în continuare mare nevoie de ajutorul iubitorilor de cai pentru cumpărarea terenului, deoarece mai avem de achitat 49.000 E până pe 01.01.2021. Suprafaţa totală a terenului este de 14 ha, la un preţ de 4.000 E / ha. Terenul este lângă Ploiesti, foarte accesibil, are deschidere la asfalt de 150 ml, stâlpi de curent de joasă tensiune pe teren, este ideal pentru ce avem noi nevoie să facem acolo. Căutam un asemenea teren de mai bine de 3 ani. Un mare avantaj este faptul că proprietarul a spus că iubeste caii si a acceptat să îi plătim terenul intr-un an de zile. Odată cumpărat, plănuim să:
 
- construim boxe de carantină, boxe pentru tratament şi recuperare, sală de operaţii, plus spaţii speciale confortabile pentru toţi caii adăpostului,
- construim spaţii pentru cazare si diferite evenimente, astfel încât să putem să ne autofinanţăm măcar o parte din activitatea asociaţiei,
- deschidem porţile adapostului nostru tuturor, dar in special copiilor,
- organizăm tabere unde să învăţăm copiii ce înseamnă grija pentru animale în general, cum se îngrijeşte un cal, să organizăm lecţii de călărie cu caii sănătoşi, hipoterapie, vrem ca micii nostri vizitatori să devină adulţi responsabili, care nu numai că nu vor abuza animale, dar nici nu vor trece nepăsători când vor vedea un abuz,
- colaborăm cu asociaţii care ajută copii cu probleme, cu aziluri de bătrâni şi centre de plasament, pentru ca şi cei mai putin răsfăţaţi de soartă să se poată bucura de compania acestor mirifice fiinţe numite cai.
Vom aplica pentru bani europeni care sa ne ajute sa dezvoltăm aceste proiecte, deoarece doar din donaţii probabil ar fi imposibil, însă pentru asta va trebui întâi să avem terenul în proprietate.
 
Datorită faptului că Asociaţia Save the Horses este in primul său an fiscal, vor fi câteva luni în care vom depinde exclusiv de donaţiile "clasice", ca până acum (detalii la sfârşit). Apreciem enorm ajutorul vostru, al celor care ne citiţi postările, celor cărora vă pasă şi care vreţi să ajutaţi aceşti cai atât de greu încercaţi de soartă.
 
Principalele urgenţe şi costuri lunare pe care activitatea noastra le presupune sunt:
 
- mâncarea pentru animale: 24.000 RON (aproximativ 800 RON pe zi pentru cele peste 65 de animale mari, 22 de căţei "culeşi" de pe stradă, un berbec şi o capră pe care le avem in grijă ),
- chirie 500 E,
- angajaţi - aprox. 5.000 RON,
- combustibil - peste 2.000 RON,
- aşternut pentru cai - rumeguş - aprox. 1.500 RON,
- tratamente, suplimente, analize - aici costurile variază foarte mult de la caz la caz ( am avut cazuri care ne-au dus peste 20.000 RON şi cazuri pentru care au fost suficiente grija,     mancarea bună şi tratamente de câteva sute de lei pentru a-şi reveni).
In plus, avem de achitat:
- rata pentru teren - minim 3.500 E/ lună (foarte, foarte important),
- datorii din urma - aprox. 7.500 E,
- diverse cheltuieli cu materiale de constructie, diverse amenajari necesare, curent electric, apa samd.
 
Vă stăm la dispoziţie cu orice informaţii suplimentare aţi putea dori referitoare la activitatea noastră. Vă mulţumim din suflet că aţi ales să vă implicaţi şi pentru tot sprijinul de până acum. Vă suntem recunoscători tuturor celor care veţi dori să ne ajutaţi şi de acum încolo. Vă aşteptăm cu drag să ne vizitaţi în noua noastră casă, după cumpărarea terenului, să ne cunoaşteţi in persoană şi pe noi şi caii pe care ajutaţi să îi salvaţi.
 
Pentru că fiecare cal merită o şansă la o viaţă mai bună! Doar împreună o putem oferi.
Vă suntem recunoscători pentru orice donatie, prin orice mijloc alegeţi să folosiţi:
 
PayPal
savethehorsesromania@yahoo.com
 
Bank accounts:
RO85BTRLRONCRT0517118901 - RON
RO35BTRLEURCRT0517118901 - EUR
RO39BTRLUSDCRT0517118901 - USD
Banca Transilvania, sucursala Marriott
SWIFT CODE BTRLRO22
Beneficiar - Asociatia Save the Horses
CIF 41539003
______________
Revolut tel. no. +40 771 304 929
Beneficiary - Ancuta Elena Mirea
IBAN - GB80 REVO 0099 7002 2539 83
BIC - REVOGB21
 
Mai multe detalii despre campanie AICI :