Oboseala psihică se poate manifesta în multe feluri
OBOSEALA PSIHICA
Oboseala psihică se poate manifesta în multe feluri:
 
Nerăbdare şi iritabilitate. Sentimentele de furie şi supărare sunt mai uşor de declanşat.
Incapacitate de concentrare. Este mai greu să vă terminaţi lucrul şi sarcinile. S-ar putea să vă fie mai greu să luaţi decizii şi să vă găsiţi cuvintele potrivite.Cauzele oboselii psihice
Oboseala psihică nu este neapărat rezultatul unor eşecuri personale sau a unui eveniment supărător. Mai degrabă este o acumulare de prea multe:
Prea multe decizii. Prea multă muncă într-un timp scurt. Prea multe întreruperi, solicitări şi schimbări ale concentrării. Prea multe lucruri se petrec în acelaşi timp, fără posibilitatea de a lua o pauză.
 
Acest tip de oboseală psihică ne dărâmă atunci când volumul sarcinilor şi activităţilor pe care ni le-am asumat depăşeşte capacitatea noastră de a face faţă stresului într-un mod pozitiv.
 
Uneori oboseala psihică poate fi un rezultat al problemelor de sănătate: depresia, bolile de inimă, bolile cronice şi boala autoimună pot duce la insomnie sau tulburări de somn, ceea ce poate provoca oboseală psihică. Vă sfătuiesc sa luati masuri si sa consultati un specialist .
 
Cu cât suntem mai obosiţi din punct de vedere mintal, cu atât mai puţin capabili suntem de a face faţă rutinei zilnice. Devine mai greu să luăm decizii sănătoase, să rămânem concentraţi pe sarcini şi calmi. De asemenea, poate fi dificil să ne controlăm emoţiile.
Pe parcurs, oboseala psihică duce la Sindromul Burnout(v-am explicat ce inseamna si cat este de grav), probleme fizice şi boli cauzate de stres. De îndată ce înţelegeţi de ce vă simţiţi atât de obosit, puteţi lua măsuri pentru a vă ecgilibra psihic si emotional.
 
O metoda de a combate oboseala psihică .
Exersaţi zilnic îngrijirea de sine, indiferent de cât de egoist sună. Faceţi cel puţin un lucru în fiecare zi, care vă face să vă simţiţi cu adevărat fericit. Un alt mod de a elibera blocajele mintale şi emoţionale este practicarea acceptării. Aceasta ar putea fi acceptarea anumitor trăsături ale partenerului de viaţă, greşeli personale ocazionale, schimbări la locul de muncă.
Datul cu parerea si luarea de decizii pentru noi si rar pentru ceilalti(detinerea controlului), miscare si perspective realiste, dar mai ales bucuria pentru lucruri minore .
Intelepciune si iubire!
 
CABINET PSIHOLOGIC - Cătălina DAN
0727228057 AVIZAT de Ministerul Transporturilor pe SIGURANŢĂ TRANSPORT 2017.
Oferă următoarele servicii psihologice în cele 3 specializări:
PSIHOLOGIE CLINICĂ psiho-diagnostic şi evaluare subiectiv - emoţională, cognitiva, comportamentală, bio-fiziologica, a personalităţii, consiliere şi terapie sportivă (copii, adolescenţi, adulţi) - rapoarte de evaluare pentru comisia de handicap, etc
.
PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR - Psiholog Specialist -
Testări şi evaluări în vederea obţinerii permiselor auto (toate categoriile)- pe SIGURANŢA TRANSPORTURILOR 2017 (Cabinet agreat de Ministerul Transporturilor)- prevenţie şi consiliere, etc.
PSIHOLOGIA ORGANIZĂRII MUNCII - Evaluări în vederea angajării, cele periodice, susţinerea examenelor, (cabinet agreat de ANAF), selecţie de personal, intervievări, etc.
Servicii de calitate
Profesionalism
Confidenţialitate
Vă aşteptam cu mare drag! -
Pentru programări Luni-Vineri 8.00-18.00.
Pentru alte detalii vizitaţi pagina de facebook: https://www.facebook.com/Cabinet-Psihologic-Ploiesti-Catalina-Dan