BUNICII = MINUNI. Bunicii sunt cei care creeaza punti in timp

Povestirile bunicilor permit accesul copiilor la zonele ascunse ale vietii anterioare nasterii lor.

Primesc detalii subtile despre fetita care era bunica lor, despre aventurile pe care le-a trait candva, despre copilaria mamei sau a tatalui lor, despre nastere si despre momentul prezent, tesand o legatura care ii va imbogati viata emotionala a copilului.

Copiii se vor simti speciali, vor afla cine sunt, de unde provin si vor invata sa isi pretuiasca mai mult parintii.

Orizontul lor temporal se va largi si vor asimila notiuni ca familie, traditie, cultura.

Aceste conversatii extinse cu bunicii stabilesc parghii emotionale pe care copiii se vor putea sprijini mai tarziu in lupta cu dificultatile vietii. Bunicii ofera exemple vii de adaptare la realitate pe care copiii le interiorizeaza in mod inconstient. Iubirea neconditionata a bunicilor Bunicii sunt un izvor nesecat de iubire neconditionata de care copiii se pot bucura din plin. Inzestrati cu multa rabdare, nu pun conditii pentru atentia si dragostea pe care o poarta nepotilor.

Acest lucru confera copiilor un sentiment de siguranta, liniste, libertate, preferand de multe ori casa bunicilor ca loc de relaxare, refugiu, chiar de regasire.

Ne amintim cu totii cat de mult asteptate erau vacantele la bunici. Influenta pozitiva pe care o are prezenta bunicilor asupra comportamentului copiilor a fost demonstrata stiintific. Acestia au note mai bune la scoala, devin mai stabili emotional, mai increzatori in sine si mai deschisi catre a stabili noi relatii de prietenie. Bunicii rasfata prea mult?

Parintii nu ar trebui sa se ingrijoreze prea mult de faptul ca bunicii sunt prea permisivi cu nepotii.

Motivele de rasfat pot avea legatura cu starea lor de neputinta si de inutilitate care vine odata cu imbatranirea si care ii determina sa faca orice pentru a intra in gratiile nepotilor. In cazul parintilor care muncesc mult, bunicii pot fi suprasolicitati, obositi, nemaiavand puterea de a pune limite.

Unii dintre ei se pot simti vinovati ca au fost prea duri in rolul de parinti si atunci incearca sa compenseze, adoptand o atitudine excesiv de blanda cu nepotii. Oricare ar fi motivul, este important sa stim ca acestia nu sunt rau intentionati.

Este de datoria parintilor sa le spuna ce anume se asteapta de la ei, sa ii informeze cu privire la regulile pe care copiii ar fi bine sa le respecte. Iar daca acest lucru nu se intampla nu este nicio drama, rolul hotarator in educatia copiilor apartine parintilor.

Nu ii priva pe copii de prezenta bunicilor si lasa-i sa ii creasca asa cum stiu ei mai bine! Intotdeauna am spus "indiferent unde sunt, ce au facut bunicii in viata lor, pentru un copil inseamna 4 iubiri in manifeste a celor 4 bunici, plus cele doua vitale ale parintilor, si sa nu excludem din ecuatie multitudinea de prieteni, rude, etc. Pentru tine;) .

Va imbratisez sufletul ;este o mangaiere ptr sufletele buniilor, o binecuvantare ptr parinti

CABINET PSIHOLOGIC - Catalina DAN

0727228057 AVIZAT de Ministerul Transporturilor pe SIGURANTA TRANSPORT 2017.

Ofera urmatoarele servicii psihologice in cele 3 specializari:

PSIHOLOGIE CLINICA- psiho-diagnostic si evaluare subiectiv- emotionala, cognitiva ,comportamentala, bio-fiziologica,a personalitatii, consiliere si terapie suportiva (copii, adolescenti, adulti) -rapoarte de evaluare pentru comisia de handicap, etc

.

PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR- Psiholog Specialist -

testari si evaluari in vederea obtinerii permiselor auto (toate categoriile)- pe SIGURANTA TRANSPORTURILOR 2017 (Cabinet agreat de Ministerul Transporturilor)- preventie si consiliere, etc.

PSIHOLOGIA ORGANIZARII MUNCII - Evaluari in vederea angajarii, cele periodice, sustinerea examenelor,(cabinet agreat de ANAF), selectie de personal, intervievari, etc.

Servicii de calitate

Profesionalism

Confidentialitate

Va asteptam cu mare drag!-

Pentru programari Luni-Vineri 8.00-18.00.

Pentru alte detalii vizitati pagina de facebook:https://www.facebook.com/Cabinet-Psihologic-Ploiesti-Catalina-DAN