ASTAZI ESTE DESPRE IUBIRE
Barbatii si femeile traiesc la fel de intens emotiile, insa presiunea sociala si educatia difera, astfel ca barbatii sunt educati sa nu-si exprime prea mult emotiile, pentru a nu da dovada de vulnerabilitate.
 
Un barbat trebuie sa fie puternic, sa nu planga, pentru ca este rusinos si ciudat; sa fie dur, pentru ca el este un razboinic, iar manifestarea tandretii, a iubirii, fericirii sau exprimarea mai mult decat permit ceilalti, societatea etc. este aspru sanctionata si catalogata drept un semn de slabiciune din partea unui barbat.
 
Ce presupune limbajul iubirii
Exista cinci moduri prin care intelegem ca suntem iubiti, ca primim iubirea celor din jur si prin care, la randul nostru, oferim iubirea, intr-un mod asemanator celui in care preferam sa o primim.
 
Mangaierile fizice, tinutul de mana, imbratisarile. Daca principalul limbaj de dragoste al partenerului este man­gaierea fizica, nimic nu este mai im­portant decat sa-l strangi in brate cand este trist.
 
Cuvintele s-ar putea sa nu conteze, dar mangaierile ii vor comunica in mod clar dragostea ta. Cuvintele de incurajare – complimente si aprecieri pozitive care il fac pe partener sa se simta important si valorizat.
 
Timpul acordat, timp de calitate petrecut impreuna, plimbari, vizionarea unui film etc. Este vorba despre timpul in care fiecare acorda atentie autentica celuilalt.
 
Cadourile, pentru cei care au acest limbaj al iubirii, semnifica adevarate declaratii de iubire. Nu conteaza valoarea lor, ci ceea ce exprima.
 
Exista si un alt dar care nu este palpabil, dar care reprezinta uneori mult mai mult. Se numeste daruirea prezentei, sa fii acolo in momentele de criza, atunci cand partenerul are nevoie de tine.
 
Serviciile se refera la lucrurile pe care partenerul tau vrea sa le faci pentru el. Servicii care ar trebui facute pentru ca asa iti doresti si nu din obligatie sau teama ca vei fi parasit/a.
Pentru mentinerea iubirii in cuplu, este nevoie sa urmarim si propria noastra evolutie, pentru ca, de multe ori, noi ne schimbam si, implicit, nevoile si dorintele noastre, iar ceea ce alegem sa devenim aducem si in relatie.
 
Uneori, o relatie se incheie atunci cand nu mai corespunde nevoilor noastre emotionale, nu neaparat pentru ca unul sau altul a facut ceva gresit.
 
Este bine sa ramanem in cuplu atat timp cat ne ajuta sa crestem, cat acesta scoate la iveala cea mai buna si mai frumoasa parte din noi, aceasta fiind puterea relatiilor de iubire: sa crestem.
 
Cum pastram dragostea
Este un efort constant de a fi prezenti, constienti de noi, de dorintele si nevoile noastre diferite. Criticile, reprosurile, neiertarea anumitor greseli, certurile frecvente din cele mai minore motive, comparatiile, neincrederea, fricile si nepermiterea celuilalt de a fi el insusi, indiferenta la nevoia sa de crestere si la nevoile sale afective sunt cele mai dese motive care duc la diminuarea si disparitia iubirii.
 
Increderea pe care o ai in partener este un element esential pentru a pastra vie flacara iubirii; de asemenea este vital sa inveti sa te iubesti pe tine, sa ai o buna relatie cu tine, sa fii sincer cu tine insuti.
 
Cea mai importanta relatie care le influenteaza pe toate celelalte de-a lungul vietii este relatia cu noi insine.
 
Daca vrem sa ne pastram cuplul, este bine sa ne acceptam asemanarile, dar si deosebirile, sa le respectam, apoi sa fim atenti atat la nevoile noastre, cat si ale partenerului, pentru a ne sincroniza si a raspunde nevoilor pe care le avem atat noi, cat si relatia noastra. De ce nu oferim iubirea?
Din teama ca nu suntem suficient de buni, ca nu meritam sa primim iubirea si, poate cel mai important, de teama de a nu fi raniti.
 
Logica este urmatoarea: mai bine imi ridic un zid in interiorul meu si nu las pe nimeni sa treaca de el, pentru a nu fi ranita, dezamagita.
 
Doar ca zidurile nu sunt doar fata de ceilalti, ci si fata de noi, aceasta teama de a nu fi raniti, abandonati, ajunge sa ne controleze viata, ne mintim singuri ca doar asa suntem in siguranta, dar este o iluzie care creeaza dezechilibre emotionale. VA IUBESC !
 
CABINET PSIHOLOGIC - Catalina DAN
0727228057 AVIZAT de Ministerul Transporturilor pe SIGURANTA TRANSPORT 2017.
Ofera urmatoarele servicii psihologice in cele 3 specializari:
PSIHOLOGIE CLINICA- psiho-diagnostic si evaluare subiectiv- emotionala, cognitiva ,comportamentala, bio-fiziologica,a personalitatii, consiliere si terapie suportiva (copii, adolescenti, adulti) -rapoarte de evaluare pentru comisia de handicap, etc
.
PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR- Psiholog Specialist -
testari si evaluari in vederea obtinerii permiselor auto (toate categoriile)- pe SIGURANTA TRANSPORTURILOR 2017 (Cabinet agreat de Ministerul Transporturilor)- preventie si consiliere, etc.
PSIHOLOGIA ORGANIZARII MUNCII - Evaluari in vederea angajarii, cele periodice, sustinerea examenelor,(cabinet agreat de ANAF), selectie de personal, intervievari, etc.
Servicii de calitate
Profesionalism
Confidentialitate
Va asteptam cu mare drag!-
Pentru programari Luni-Vineri 8.00-18.00.
Pentru alte detalii vizitati pagina de facebook: https://www.facebook.com/Cabinet-Psihologic-Ploiesti-Catalina-DAN