ECHILIBRUL IN CUPLU IL CREEM ZI DE ZI
Calea cea mai sigură spre plictiseală este aceea de a renunţa la individualitatea ta, la lumea ta interioară, atunci când intri într-o relaţie de cuplu. Faceţi totul împreună, vă contopiţi într-o perfectă relaţie simbiotică.
 
Este important ca fiecare partener al cuplului să-şi păstreze o parte din viaţa sa doar pentru sine. Să aibă propriile activităţi, preocupări, interese, prieteni, deoarece lumile noastre nu ar trebui să se contopească, ci doar să se intersecteze, pentru a nu ne pierde individualitatea, frumuseţea unicităţii noastre. Astfel fiecare partener al cuplului va contribui la îmbogăţirea relaţiei cu propriile experienţe, va da viaţă şi o dinamică vie relaţiei lor.
 
Pentru ce să-i mai spun ce simt, ce mă doare, oricum nu mă ascultă. Ba nu are timp, ba e prea obosit, ba problema pe care o am nici măcar nu e o problemă – eu exagerez sau nu sunt capabilă să gestionez situaţia. Uneori am impresia că nici nu mă vede, în schimb ştie să emită judecăţi, critici sau ce îmi place mie cel mai mult, acel „Ţi-am spus eu!”
 
Distanţarea faţă de partener, retragerea apare atunci când simţim că nu suntem înţeleşi, când nevoile noastre de atenţie, afecţiune nu sunt înţelese şi, mai mult decât atât, ele nu contează; când nu există comunicare, ci doar conflicte şi critici, manipulare, şantaj emoţional; când nu mai suntem importanţi pentru partener. Într-o relaţie avem nevoie ca partenerul să ne valideze emoţiile, să fie atent la nevoile noastre, să simţim iubirea, respectul şi admiraţia lui, să fim conectaţi. Avem nevoie să ştim că putem să-i împărtăşim partenerului nostru nevoile, emoţiile şi experienţele noastre fără a ne fi teamă de reacţiile lui.
Aceste situaţii problematice necesită o rezolvare din timp. Acumularea frustrărilor, a resentimentelor va duce fie la ruptură, la despărţire, fie la singurătate în doi. Partenerii de cuplu vor ajunge să discute doar despre probleme administrative, gospodăreşti, pentru ca apoi fiecare să se retragă în propria-i lume, privitul la televizor, jocuri interminabile pe calculator, telefon sau tabletă. Inevitabilul se va produce – fiecare va căuta acel ceva, în altă parte.
 
Nefericirea se va instala cu graţie, simţindu-se acasă în mintea şi sufletul lor. Dar nefericirii nu îi place singurătatea şi, de aceea, îşi va aduce cu ea tovarăşii – depresia, anxietatea, atacurile de panică.
 
„Şi au trăit fericiţi împreună până la adânci bătrâneţi”  – fără o implicare constantă din partea fiecărui partener de cuplu, rămâne doar un simplu final de poveste. Nu înseamnă că, odată cuplul format, fericirea vine ca o garanţie. Prezenţa conştientă atât în propria viaţă, cât şi în viaţa cuplului este foarte importantă. Identificaţi-vă nevoile, emoţiile şi faceţi-vi-le cunoscute; să nu aveţi aşteptarea ca partenerul vostru să le ghicească. Validaţi-vi-le reciproc, fiţi curioşi unul faţă de celălalt, bucuraţi-vă de prezenţa persoanei de lângă voi, creşteţi împreună, sprijinţi-vă. Nu înmagazinaţi resentimente şi frustrări; găsiţi împreună soluţii la problemele care apar – nu le lăsaţi să se adune, de frica reacţiilor partenerului de cuplu, ci găsiţi-le rezolvare acum.
 
Cele mai multe cupluri ajung să deschidă uşa cabinetului când este târziu sau mult prea târziu. Munciţi pentru relaţia voastră şi bucuraţi-vă împreună de această muncă; este un efort, faceţi-l împreună cu dragoste, înţelegere, conectare – şi veţi culege roadele muncii voastre.
 
Căci este mai uşor să previi decât să tratezi. Daca sunt copii atunci luati masurile necesare echilibrului lor psihic si emotional. Nu au nici-o vina ca ati ales sa ii aducem pe lume intr-o relatie defectuoasa. 
Intelepciune si armonie.
 
CABINET PSIHOLOGIC - Catalina DAN
0727228057 AVIZAT de Ministerul Transporturilor pe SIGURANTA TRANSPORT 2017.
Ofera urmatoarele servicii psihologice in cele 3 specializari:
PSIHOLOGIE CLINICA- psiho-diagnostic si evaluare subiectiv- emotionala, cognitiva ,comportamentala, bio-fiziologica,a personalitatii, consiliere si terapie suportiva (copii, adolescenti, adulti) -rapoarte de evaluare pentru comisia de handicap, etc
.
PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR- Psiholog Specialist -
testari si evaluari in vederea obtinerii permiselor auto (toate categoriile)- pe SIGURANTA TRANSPORTURILOR 2017 (Cabinet agreat de Ministerul Transporturilor)- preventie si consiliere, etc.
PSIHOLOGIA ORGANIZARII MUNCII - Evaluari in vederea angajarii, cele periodice, sustinerea examenelor,(cabinet agreat de ANAF), selectie de personal, intervievari, etc.
Servicii de calitate
Profesionalism
Confidentialitate
Va asteptam cu mare drag!-
Pentru programari Luni-Vineri 8.00-18.00.
Pentru alte detalii vizitati pagina de facebook: https://www.facebook.com/Cabinet-Psihologic-Ploiesti-Catalina-DAN