Gânduri bune şi Flori pentru Suflet pentru bătrânii din Ploieşti

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Ploieşti Shopping City, Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor şi Fundaţia Principesa Margareta a României organizează a 7-a ediţie a Campaniei naţionale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova, alături de parteneri, colaboratori şi voluntari, mesajul unei bătrâneţi mai frumoase pentru vârstnicii din România.

Acţiunea va avea loc în acest weekend, în cadrul Ploieşti Shopping City, unde 2 voluntari vor distribui 500 de flori fie persoanelor vârstnice pe care le vor întâlni, fie celor mai tineri, cu mesajul de a le oferi mai departe vârstnicilor din viaţa lor. Acţiunea va avea loc duminică, 7 octombrie, în intervalul orar 11:00-15:00. La nivel naţional, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată ţara, instituţii publice, instituţii de învăţământ, companii sau voluntari vor susţine mesajul unei bătrâneţi demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori şi gânduri bune seniorilor.

De altfel, oricine se poate alătura campaniei, împreună cu familia, prietenii sau colegii, dăruind câteva flori în comunitatea lor. Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet.

Campania este organizată la nivel internaţional de către Federaţia Internaţională „ Les petits frères des Pauvres „ în ţări precum Franţa, Spania, Ungaria, Elveţia, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulţi vârstnici sunt afectaţi de izolarea socială şi singurătate.  În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundaţia Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici este afectat de singurătate sau trăieşte sentimentul inutilităţii. Prin campaniile şi acţiunile sale, Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este alături de peste 850 de vârstnici singuri. Oricine poate susţine cauza donând 2 euro/lună, dacă trimite un SMS la numărul 8844.

Despre Ploiesti Shopping City

Ploiesti Shopping City, primul si cel mai mare centru comercial din judetul Prahova, are o suprafata inchiriabila de 46.000 m2 si pune la dispozitia clientilor sai aproximativ 2.000 locuri de parcare. Mall-ul gazduieste unul dintre cele mai mari cinematografe din afara Capitalei, cu 12 sali de proiectie dintre care 7 sunt dotate cu tehnologia 3D, dar si peste 100 de magazine, mix-ul de chiriasi incluzand branduri internationale precum Zara, H&M, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Adidas, Starbucks, Tezyo, LC Waikiki,Intersport, Noriel, BSB, Oviesse Kids si multe altele. Ploiesti Shopping City este un proiect dezvoltat de Carrefour Property Romania impreuna cu NEPI Rockcastle.

 

Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociaţie înfiinţată de Fundaţia Principesa Margareta a României şi Les petits frères de Pauvres (Franţa) doreşte să dezvolte şi să extindă la nivel naţional activităţile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenţie al partenerului francez, organizaţie cu o experienţă de peste 70 ani în combaterea izolării şi sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociaţia are peste 800 de beneficiari şi 200 de voluntari în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Brăila si Târgoviste. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.