Două ploieştence, de la ART Academy, vor concura în finala de la Mamaia Copiilor

Colege la secţia canto a Şcolii ART Academy, ploieştencele Andra Nour (9 ani) şi Alexia Ariciu (9 ani), vor fi „rivale“ în finala Festivalului „Mamaia Copiilor“. Cele două fete sunt singurele care vor reprezenta Prahova la secţiunea Interpretare. Etapa finală a festivalului-concurs va avea loc în perioada 10-14 iulie.

 

Reuşita celor două micuţe ploieştence este una demnă de admirat dacă ţinem cont de valoarea acestui concurs, cât şi de preselecţia riguroasă care s-a desfăşurat în mai multe etape şi în mai multe oraşe ale ţării. Un festival cu o tradiţie importantă în descoperirea şi promovarea valorilor încă de la cele mai mici vârste, evenimentul atrage, anual, la etapele de înscriere şi selecţie sute de aspiranţi la marele trofeu. Însă, în etapa finală locurile sunt limitate, iar două dintre ele sunt rezervate ploieştencelor Andra Nour şi Alexia Ariciu.

 

Cele două vin cu un palmares bogat, obţinut prin talent, dar dublat de multă muncă. Printre reuşitele importante ale Andrei Nour se numără  Marele Trofeu al Festivalului „Duelul Minivedetelor“ din Bucureşti, alte trei trofee de grupă si două locuri I la cele mai importante festivaluri naţionale de canto.

Vara aceasta va pleca în Ucraina, unde va susţine un recital în cadrul Festivalului „Pe urmele lui Eminescu“.

„Despre Andra cred cu tărie că va avea un viitor strălucit în direcţia aceasta, ea fiind întotdeauna apreciată de toate juriile. A început canto de câteva luni, iar într-un timp foarte scurt a reuşit performanţe demne de invidiat”, a declarat Robert Marcaş, profesor de canto şi fondatorul ART Academy.

 

Alexia Ariciu se laudă, la rându-i, cu două premii I, un premiul al II-lea, un Trofeu de Bronz, obţinute la festivalurile naţionale de canto. „După cele opt luni de canto, Alexia a reuşit o performanţă remarcabilă prin această calificare la «Mamaia Copiilor». Aici va reuşi, cu siguranţă, să impresioneze şi prin voce, dar, mai ales, prin sensibilitatea pe care o transmite dincolo de scenă“, a completat Robert Marcaş. 

 

Arta, dusă la nivel de performanţă!

Pentru Robert Marcaş şi „copilul“ să de suflet ART Academy, astfel de reuşite au devenit o obişnuiţă, datorită modului în care sunt percepute şi puse în valoare cele trei elemente esenţiale ale artei: omul, talentul şi munca.

 

Robert Marcaş, solist si profesor de canto clasic, absolvent al studiilor de masterat şi universitare în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Facultatea de Muzică, Cursuri de Măiestrie – Artă vocală în cadrul  Mozarteum University of Salzburg – Austria şi al numeroaselor cursuri de  Bel-Canto alături de marea soprană Mariana Nicolesco, a conceput ART Academy ca un cadru destins, unde arta, în diversitatea ei, să fie înţeleasă şi îndrăgită. În prezent, cei interesaţi pot opta în cadrul acestei şcoli pentru cursuri de canto, pian, chitară, harpă, balet, artă teatrală, arta vorbitului în public, dans modern, origami, artă fotografică, listă care va fi completată, în viitorul apropiat de noi oferte.
Rezultatele obtinute de către elevii ART Academy în cadrul numeroaselor concursuri naţionale, echipa formată din specialişti, locaţia deosebită, tradiţia spectacolului Gala ART Academy în care tinerii artişti performează pe o scenă adevarată, în faţa unui public numeros, confirmă succesul şi performanta obţinute în cadrul celei mai mari şcoli private de artă din Prahova.