Pentru a nu arăta ca o ţară cu viitorul consumat, România are nevoie de o poveste

Pentru a nu arăta ca o ţară cu viitorul consumat, România are nevoie de o poveste. Cum şi Europa, pentru a arata că nu este un proiect eşuat, are nevoie de o poveste. Prin urmare, atât România, cât şi Europa, au nevoie de o nouă poveste.

 

O poveste care să aducă, în sânul naţiunii române şi al celorlalte naţiuni din Uniunea Europeană, speranţa şi încrederea. România si-a construit, din păcate, povestea de după revoluţie pe sintagma “Merge şi aşa!”. Noua poveste trebuie să înceapă cu sintagma “Aşa nu mai merge!”.

Povestea nu trebuie lăsată să fie scrisă de birocraţi, cum de multe ori s-a întâmplat. Din comoditate, din indiferenţă, din neştiinţă, cetăţeanul sau factorul politic au permis ca multe decizii importante să fie concepute de birocraţi. Total greşit!

Birocraţii concep decizii în baza cifrelor şi nu în funcţie de nevoile şi aşteptările oamenilor. Este si unul din motivele pentru care Uniunea Europeana nu a fost capabilă să transforme deviza “Unitate în diversitate” în realitate. Ori decizia trebuie modelată, trebuie să i se dea un conţinut care să satisfacă atât oamenii, cât şi rigoarea cifrelor.

CONTINUARE :

sursa:www.observatorulph.ro